Luani, mbret i kafshëve

Çdo vit me datën 10 gusht, festohet ‘Dita Botërore e Luanit’, një ditë e posaçme për të nderuar ‘mbretin e kafshëve’. Luanët përfaqësojnë forcën, guximin dhe lidershipin në shumë kultura. Kjo ditë nxit ndërgjegjësim për rëndësinë e ruajtjes dhe shpëtimit të luanëve dhe habitatit të tyre. Luanët janë në rrezik të zhdukjes dhe secili nga…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në këtë datë, të vitit 1963, këngëtari në atë kohë vetëm 13 vjeçar, Stevie Wonder ishte në pozitën e parë të këngëve më të mira në Amerikë, me këngën e tij ‘Fingertips’. Kënga u publikua e pa edituar nga incizimi i parë origjinal. – Me 10 gusht, të vitit 1985, këngëtari dhe njëherit kitaristi…

Details

Sot vlerësojmë edhe më shumë kontributin e kolegëve tanë

Dita e kolegëve është një moment i shkëlqyeshëm për të festuar dhe vlerësuar marrëdhëniet e bukura që krijohen në vendin e punës. Kjo ditë, i jep rëndësi e veçantë bashkëpunimit dhe ndërveprimit mes kolegëve, duke ngritur moralin dhe duke promovuar një kulturë të përditshme të punës. Që nga viti 2005, çdo 9 gusht, shënohet “Dita…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me datën 9 gusht, të vitit 1963, në New Jersey, kishte lindur këngëtarja dhe kantautorja e famshme, Whitney Houston. Në vitin 1985, kënga e saj ‘Saving All My Love For You’, ishte në krye të top listave të këngëve më të mira, ndërsa në vitin 1992, ishte balada e saj e famshme ‘I Will…

Details

Në kërkim të pafundësisë…

Çdo vit, më 8 gusht, njerëzit në të gjithë botën shënojnë ‘Ditën Ndërkombëtare të Pafundësisë’, një ngjarje kjo vjetore, e cila nxit njerëzit të shikojnë përtej horizontit dhe të eksplorojnë misteret e universit, për të njohurën dhe të panjohurën. Në këtë ditë, njerëzit kujtojnë përparimet e shkencës, filozofisë dhe artit, të cilat na kanë ndihmuar…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në këtë datë, të vitit 2007, këngëtarja Amy Winehouse, kishte anuluar turneun e saj muzikor në Amerikë për shkak të përdorimit të substancave narkotike dhe alkoolit. Gjatë kësaj kohe, këngëtarja bazuar në gjendjen e saj shpirtërore, u inspirua për të shkruar një nga hitet e saja më të mëdha, këngën ‘Rehab’. Për shkak të…

Details

Disa mënyra se si të kursejmë ujin…

Uji është pija më e konsumuar dhe më jetike në botë. Përdorimi racional i ujit është gjithmonë i rëndësishëm, mirëpo veçanërisht është i rëndësishëm gjatë periudhave të thatësirës apo të stinës së verës, meqë ka një kërkesë të madhe për furnizime me ujë. Para së gjithash, kursimi i ujit do të rezultonte në reduktimin e…

Details