Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 25 tetor të vitit 1969, kënga ‘Sugar Sugar’ nga rock grupi ‘The Archies’, ishte në pozitën e parë në top listën muzikore në Mbretërinë e Bashkuar. Ata qëndruan në krye të top listës për tetë javë dhe gjithashtu shitën mbi gjashtë milion kopje të albumit në të gjithë botën. Në po këtë datë në…

Details

Sot shënohet “Dita Botërore e Zhvillimit të Informacionit”

Data e sotme, 24 tetori, i është ndarë shënimit të “Ditës Botërore të Zhvillimit të Informacionit”. Radio KFOR-i ka intervistuar Shefin e Departamentit të Gazetarisë në UP, Muhamet Jahiri, i cili tregoi për rëndësinë që ka kjo ditë: “Unë besoj që “Dita Botërore e Zhvillimit të Informacionit”, duhet ta ketë rëndësinë e vet sepse natyra…

Details

Sot shënohet “Dita e Kombeve të Bashkuara”

Data e sotme 24 tetor, shënon “Ditën e Kombeve të Bashkuara (KB)”, e cila është festuar që nga viti 1948, duke shënuar përvjetorin e hyrjes në fuqi të “Kartës” së KB, në vitin 1945. Në vitin 1971, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara rekomandoi që kjo ditë të shënohet si ditë zyrtare dhe të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 24 tetor të vitit 1962, këngëtari amerikan James Brown regjistroi albumin e tij legjendar ‘Live At The Apollo’. Albumi u rendit në pozitën e 24 si një nga albumet më të mira të të gjitha kohërave në revistën ‘The Rolling Stones’. Në po këtë datë, Paul McCartney në vitin 1979 mori një medalje nga…

Details

Mendimi pozitiv, shërim për shpirtin dhe mendjen

“Hyjnorja është brenda jush, ajo është duke rrjedhur dhe vazhdon të marrë frymë përmes jush dhe te ju. Në këtë moment ajo është duke pulsuar në çdo qelizë të trupit tuaj. Mjafton një frymëmarrje e thellë që të filloni të plotësoheni me hyjnoren, të filloni të shëroni jetën tuaj”, janë këto fragmente të shkëputura nga…

Details

Rëndësia e vitaminës D dhe përfitimet e saj

Vitamina D është ndër vitaminat kryesore dhe të domosdoshme për rregullimin e nivelit të kalciumit dhe fosforit në organizmin tonë. Trupi ynë nuk e prodhon vetvetiu këtë vitaminë, ndërsa burimi kryesor i saj janë rrezet e diellit.  Se sa është e rëndësishme kjo vitaminë për organizmin e njeriut, sidomos në stinët me më pak diell, …

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 23 tetor të vitit 1963, Stevie Wonder ishte vetëm 12 vjeçar, kur regjistroi këngën e tij të parë ‘Thank You For Loving Me All The Way’, në bashkëpunim me Funk Brothers. Në këtë datë në vitin 1989, Nirvana mbajti koncertin  e tyre të parë në Evropë, kur u shfaqën në Newcastle’s Riverside Club në…

Details

Shqetësimet rreth gjidhënies në kohë pandemie

Qumështi i gjirit është burimi më i mirë i të ushqyerit, sidomos për foshnjat e porsalindura dhe të gjithë jemi të vetëdijshëm për dobitë e shumta që ofron gji dhënia. Por në mesin e shumë pikëpyetjeve që kemi në raport me pandeminë ‘Covid-19’, padyshim që kemi edhe pyetjen; se a mund të paraqitet ndonjë rrezik…

Details