Era, një burim energjie që nuk mbaron kurrë

Në mbarë botën, më 15 qershor, festohet “Dita Globale e Erës” dhe kjo ditë shënohet si dita e zbulimit të mundësive të energjisë së erës. Qëllimi i ditës së sotme, është të rrisë njohuritë e publikut për energjinë e erës dhe përdorimet e saj. Në këtë ditë, njerëzit në mbarë botën, festojnë rëndësinë e energjisë…

Details

Të moshuarit meritojnë një jetë cilësore dhe të dinjitetshme

Një nga kategoritë më të ndjeshme të shoqërisë janë personat e moshuar të cilët shpesh herë kanë nevojë për përkujdesje. Personat e moshuar shpesh herë keqtrajtohen dhe nuk marrin trajtimin apo kujdesin e duhur. Sot me 15 qershor shënohet ‘Dita Botërore e Ndërgjegjësimit për Keqtrajtimin e të Moshuarve’, një datë që shënohet që nga viti…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 15 qershor, të vitit 1991, këngëtarja Paula Abdul, arrinë që të klasifikohet në vendin e parë në top listën Billboard, në SHBA, me baladën “Rush, Rush”. Në video klipin e kësaj kënge, shfaqet aktori Keanu Reeves. – Në po këtë datë, të vitit 1999, pas një pauze shtatëvjeçare, kitaristi Santana, publikoi albumin e…

Details

Dhurimi i gjakut është akt solidariteti

“Dita Botërore e Dhurimit të Gjakut” festohet në mbarë botën, më 14 qershor, për të rritur ndërgjegjësimin për nevojën e gjakut  të sigurt, në shpëtim të jetës si dhe për të falënderuar dhuruesit vullnetarë të gjakut.  Sipas Kryqit të Kuq Amerikan, çdo dy sekonda dikujt i duhet gjak për tu trajtuar në sallë operacioni, nga…

Details