“Dita Ndërkombëtare e Vajzave në TIK” thekson rëndësinë e promovimit të karrierës së grave në teknologji

“Dita Ndërkombëtare e Vajzave në TIK (Teknologjinë e Informacionit dhe Komunikimit)” shënohet çdo vit në të enjten e fundit të muajit prill, në 140 shtete të botës, ndërsa këtë vit, kjo ditë kremtohet sot, më 23 prill. Znj. Elena Gjevukaj, e cila ka studiuar dhe zhvillon karrierën në fushën e teknologjisë së informacionit, për Radio…

Details

Sot shënohet “Dita e Gjuhës Angleze”

“Dita e Gjuhës Angleze” festohet çdo 23 Prill. Kjo ditë për herë të parë u festua në vitin 2010, krahas Ditës së Gjuhës Arabe, Ditës së Gjuhës Kineze, Ditës së Gjuhës Franceze, Ditës së Gjuhës Ruse dhe Ditës së Gjuhës Spanjolle. Këto janë gjashtë gjuhët zyrtare të Kombeve të Bashkuara dhe secila ka një ditë…

Details

Libri – Dritarja juaj për të parë botën

Data e sotme 23 Prill, shënon edhe ‘Ditën botërore të librit dhe të drejtave të autorit’. Tani më shumë se kurrë, në këtë kohë kur shumica e shkollave janë të mbyllura dhe njerëzit janë të kufizuar për të dalur nga shtëpitë e tyre, fuqia e librave mund të përdoret për të luftuar izolimin, për të…

Details

‘Help Kosovo’ në mbështetje të projektit për prodhimin e maskave për foshnje

Aktiviteteve të shumta po shënohen me qëllim të parandalimit të përhapjes së pandemisë ‘Covid – 19’, në mesin e të gjitha komuniteteve që jetojnë në Kosovë, mirëpo këtyre aktiviteteve vendore që nga 16 marsi iu është bashkuar edhe organizata gjermane ‘Help Kosovo’. Drejtoresha e kësaj Organizate, Shqipe Breznica, në një deklaratë për Radio KFOR-in, ka…

Details

Sot shënohet ‘Dita e Gjuhës Spanjolle’

‘Dita e Gjuhës Spanjolle’ shënohet çdo vit me datën 23 Prill. Në këtë datë nderohet edhe veprimtaria e autorit Miguel De Cervantes Saavedra, autor spanjoll, që me veprën Don Kishoti, u bë i njohur në gjithë botën dhe kjo vepër arriti të përkthehet në më shumë se 60 gjuhë të botës. Gjuha spanjolle, është gjuha…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Në vitin 2001 Destiny’s Child po kryesonte top listat në Amerikë dhe Angli me këngën ‘Survivor. Më këtë këngë ato fituan çmimin ‘Grammy’ për këngën më të mirë R&B. Në vitin 1965 me 22 prill ‘The Beatles’ ishin në pozitën e parë në Angli me këngën ‘Ticket To Ride.’ Kjo këngë ishte edhe kolonë zanore…

Details

Radio KFOR-i, zëri i misionit të KFOR-it në kohën e pandemisë

Që nga shfaqja zyrtare e pandemisë COVID-19 në Kosovë, Radio KKFOR-i po zhvillon një fushatë intensive informuese për të këshilluar komunitetet në Kosovë në mënyrën më të shpejtë dhe më të saktë në lidhje me masat mbrojtëse për të luftuar virusin, në përputhje me rekomandimet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Përmes platformave mediatike, Radio K4…

Details