Duke mbrojtur të drejtat e autorit, ne sigurojmë mbijetesën e industrisë së librit

UNESCO në vitin 1995, datën e sotme 23 prill, e kishte shpallur ‘Ditë Botërore të Librit dhe të Drejtave të Autorit’. Përgjatë kësaj dite, në shkallë botërore, organizohen aktivitete të ndryshme, si: prezantime librash, biseda letrare, konkurse të shkrimtarëve, etj. Qëllimi i kësaj dite, është të festojmë për librin si një burim të jashtëzakonshëm të…

Details

Filmat premierë të javës së ardhshme

Të shumtë dhe mjaft interesant do të jenë edhe filmat që publikohen gjatë javës që vjen. Në listën e mëposhtme, mund të kuptoni titujt e tyre dhe kur konkretisht do të publikohen ata:   Filmi ‘Rebellion’ – Data e publikimit: 24 prill Filmi ‘The Tank’ – Data e publikimit: 25 prill Filmi ‘Going Nowhere’ –…

Details

Të reflektojmë mbi rëndësinë e Nënës Tokë

‘Dita Ndërkombëtare e Nënës Tokë’ shënohet çdo vit me datën 22 prill, për të ndërgjegjësuar njerëzit mbi rëndësinë e mbrojtjes së mjedisit dhe të natyrës. Kjo ditë, është një përkujtim i marrëveshjes së arritur në Konferencën e Kombeve të Bashkuara mbi Mjedisin dhe Zhvillimin në Rio de Janeiro në vitin 1992. Sot, ne reflektojmë se…

Details

Të rejat javore në teknologji

Java që po e lëmë pas, ka pasur ‘agjendë’ të ngjeshur sa i përket teknologjisë. TikTok as këtë javë nuk ka gjetur qetësi. Ligjvënësit në shtetin amerikan të Montanës, kanë dhënë miratimin përfundimtar për një projektligj që ndalon TikTok-un në pajisjet personale. Projektligji, u miratua me një votim, me 54 pro dhe 43 kundër. Projektligji…

Details

Këngët premier në Radio KFOR

Se muzika shëron shpirtin, kjo është e vërtetuar edhe shkencërisht. Hulumtimet kanë treguar se muzika mund t’i stimulojë valët e trurit dhe se ritmet e muzikës, mund të na sjellin përqëndrim edhe më të fortë. E zhanre të ndryshme të muzikës, mund të dëgjoni gjithmonë në valët e juaja të Radio KFOR-it dhe këtë të…

Details

Kreativiteti dhe inovacioni njerëzor, pasuri e vërtetë e kombeve

Kombet e Bashkuara kanë caktuar datën 21 prill, si ‘Ditë Botërore të Kreativitetit dhe Inovacionit’, për të rritur ndërgjegjësimin për rolin e kreativitetit dhe inovacionit në të gjitha aspektet e zhvillimit njerëzor. Në këtë ditë, ftohen të gjithë që të përqafojë idenë se inovacioni është thelbësor për shfrytëzimin e potencialit ekonomik të kombeve. Inovacioni, kreativiteti…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 21 prill, të vitit 2016, në moshën 57 vjeçare, ndërroi jetë këngëtari i famshëm, Prince. Sipas raportit zyrtar të mjekëve, vdekja ishte shkaktuar nga mbi doza e medikamenteve qetësuese. Ai arriti kulmin e famës në vitet e 80-ta me albumet e tij ‘1999’, pastaj ‘Purple Rain’ dhe Sign O’ the Times’. – Në…

Details

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Gjuhës Kineze’

Çdo vit “Dita Botërore e Gjuhës Kineze”, shënohet me datën 20 prill, e themeluar nga Organizata e Kombeve të Bashkuara për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (UNESCO) për të promovuar përdorimin e gjuhës kineze dhe kulturës në të gjithë botën si dhe për të festuar pasurinë dhe diversitetin e gjuhës kineze. 20 prilli, u zgjodh si…

Details