Pandemia COVID-19 preku edhe sektorin global të hortikulturës

Pandemia COVID-19, preku të gjithë sektorët, mirëpo rënia e aktiviteteve të përditshme, mbyllja totale për një kohë të caktuar, ndikoi shumë edhe në sektorin e prodhimtarisë. Për tu njoftuar me vështirësitë e përballjes së sektorit të prodhimtarisë, konkretisht sektorit të mbjelljeve, Radio KFOR-i kontaktoi bujkun, Ismet Bekteshi, i cili tregoi vështirësitë e tij si prodhues…

Details

Inkurajimi i fëmijëve për kryerjen e detyrave

Me fillimin e vitit të ri shkollor, kanë filluar edhe sfidat dhe aventurat për nxënësit. Mirëpo, kjo periudhë është sfiduese edhe për prindërit, të cilët çdo ditë i përcjellin aktivitetet mësimore të fëmijëve të tyre. Një nga sfidat më të shpeshta, është tendenca e fëmijëve për ti lënë anash detyrat e shtëpisë, e këtu një…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Sot, me 7 tetor, feston ditëlindjen këngëtarja e famshm, Toni Braxton, e lindur në vitin 1967 në Maryland të Amerikës. Braxton ka shitur mbi 60 milion albume në gjithë botën dhe është një nga artistet më të famshme në historinë e muzikës R&B. Në vitin 1996, kënga e saj ‘Un Break My Heart’, mbante…

Details

Radio KFOR-i në përkrahje të artistëve të rinj

Nuk ka asgjë më emocionuese sesa të shihni një grup artistësh duke interpretuar live, e për performancën e tyre më pas flasin të gjithë. Mirëpo, të pakta ishin paraqitjet e artistëve live, në këto dy vitet e fundit (2020-2021), e kjo për shkak të pandemisë së shkaktuar nga virusi CoViD-19. Shumë të vështirë depërtimin në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 6 tetor, të vitit 1973, këngëtarja Cher, qëndroi për dy javë në pozitën e parë të këngëve më të mira në Amerikë, me këngën e saj ‘Half-Breed’. – Në këtë datë, të vitit 1984, këngëtari David Bowie, për herë të gjashtë arriti në pozitën e parë të albumeve më të mira në Angli,…

Details

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Mësuesve’

Sot, në ‘Ditën Botërore të Mësuesve’, njihen shërbimet dhe kontributet e mësuesve në arsim si dhe vlerësohet roli dhe rëndësia e tyre, për zhvillimin e nxënësve dhe të gjithë shoqërisë. Për shënimin e kësaj dite, për Radio KFOR-in ka folur arsimtarja në Shkollën Profesionale “Ismail Dumoshi”, Shqipe Gashi – Rama: “Ka qenë padyshim një vit…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 5 tetor, të vitit 2002, këngëtarja Kelly Clarkson, me këngën “A Moment Like This”, arriti që për një ditë, të pozicionohet në vendin e parë në top listën amerikane ‘Billboard’, nga pozita e 52-të që mbante në këtë top listë, duke arritur të thyej rekord muzikor. Një situatë e njëjtë kishte ndodhur me…

Details

Sot fillon konferenca ‘Rinia dhe Gratë për Paqen’

Sot (4 tetor) fillon konferenca ‘Rinia dhe Gratë për Paqen”, organizuar nga ‘Akademia për Dialog’. Zonja Jasemine Kamberi dhe zonja Katarina Cukoviq (Cuković), nga Misioni i OSBE -së në Kosovë, thonë se qëllimi kryesor i organizimit të këtij forumi është që të mblidhen së bashku 30 gra dhe të rinj, në mënyrë që të zgjerojnë…

Details