Shënohet ‘Dita Botërore e Sigurisë dhe Shëndetit në Punë’

Sot globalisht shënohet ‘Dita e Sigurisë dhe Shëndetit në Punë’, për të promovuar parandalimin e aksidenteve në punë dhe sëmundjeve në nivel global. Në këtë ditë, fushata ndërgjegjësuese synojnë të përqendrojnë vëmendjen ndërkombëtare në promovimin dhe krijimin e një kulture të sigurisë dhe shëndetit, duke ndihmuar në zvogëlimin e numrit të vdekjeve dhe dëmtimeve gjatë…

Details

Përfitoni aftësi dixhitale përmes trajnimit online

Për të përvetësuar njohuritë tuaja rreth rrjeteve sociale, sot (28.04.2020), duke filluar nga ora 14:00 deri në orën 15:00, do të realizohet një trajnim (webinar), organizuar nga Kuvendi Rinor i Prishtinës. Ky aktivitet, synon të ju mësoj mbi informatat bazike, si p.sh, çka janë rrjetet sociale dhe si funksionojnë ato, si ndikojnë ato në jetën…

Details

Një qëndrim pozitiv përmirëson shëndetin tuaj mendor

Një pikëpamje pozitive e gjërave të përditshme nuk mund të parandalojë të gjitha rreziqet e shëndetit mendor, mirëpo mund të zvogëlojë rrezikun tuaj për të zhvilluar depresion dhe ankth. Një arsye për këtë është se duke u përqëndruar në gjërat e mira që ndodhin për rreth jush, ju natyrisht harxhoni më pak kohë duke u…

Details

Publikohet vendimi dhe udhëzuesi për vlerësimin e nxënësve gjatë mësimit në distancë

Ministrja për Arsim në largim znj. Hykmete Bajrami, përmes një postimi në llogarinë e saj në Facebook, (25 prill), ka bërë të ditur se, Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) nxori një vendim për “Procedurat e realizimit të vlerësimit të nxënësve gjatë mësimit në distancë”, në të gjitha nivelet e arsimit parauniversitar. Po…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 27 Prill të vitit 2003 Madonna ishte në pozitën e parë në top listën e albumve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar me albumin ‘American Life’, që ishte edhe albumi I 8-të i këngëtares. Në vitin 2016 Beyoncé mbajti turneun e saj të parë solo në Amerikë. Në këtë turne ajo këndoi këngët…

Details

Kujdesuni për mjedisin, duke ndryshuar praktikat e blerjeve

Koha e përdorimit të një qeseje të plastikës është vetëm 30 minuta. Por, dëmet që një e tillë ia shkakton mjedisit, janë të pariparueshme për qindra vite. Sipas studimeve që janë bërë së fundmi, duhen 500 vite për t’u dekompozuar një qese plastike, shumica prej të cilave përfundojnë në dete, ku po ndikojnë në zhdukjen…

Details

Shënohet sot “Dita Botërore e Pronësisë Intelektuale”

“Dita Botërore e Pronësisë Intelektuale” shënohet çdo 26 Prill, duke synuar rritjen e ndërgjegjësimit dhe kuptimin e njerëzve për pronësinë intelektuale. Organizata Botërore e Pronësisë Intelektuale (WIPO) punon çdo vit së bashku me agjenci të ndryshme qeveritare, organizata joqeveritare, grupe të komuniteteve dhe individë të ndryshëm, për të promovuar “Ditën Botërore të Pronësisë Intelektuale”. Ata…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme, 26 Prill të vitit 1980, rock bendi amerikan ‘Blondie’ ishin në pozitën e parë në top listën e këngëve më të mira në Amerikë dhe Angli me singlin e tyre ‘Call Me’, që ishte edhe kolonë zanore në filmin ku luan e Richard Gere ‘American Gigolo’. Kjo këngë u bë…

Details