Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 15 tetor të vitit 1973, bashkëthemeluesi i bendit të famshëm Rolling Stones, Keith Richards, u shpall fajtor për trafikim me drogë nga një gjykatë në Francë. Ai u dënua me një vit burgim me kusht dhe një gjobë prej 5 mijë frangash. Atij iu kishte ndaluar hyrja në Francë për dy vitet e ardhshme.…

Details

Turne i hapur në Ping Pong, për vetëdijesim ndaj sëmundjes së kancerit

Muaji tetor është muaj i vetëdijesimit ndaj kancerit të gjirit, andaj përgjatë këtij muaji organizohen aktivitete të ndryshme. Klubi i Ping Pong-ut “Priping”, në bashkëpunim me Qendrën Kosovare për Luftimin e Kancerit të Gjirit “Jeta Vita”, do të organizojnë turne të hapur, “PINK-PONG Breast Cancer Awareness”. Me këtë rast, Radio KFOR-i kontaktoi anëtarin e Klubit…

Details

‘FemArt’ këtë vit fokuson ‘Solidaritetin dhe Qëndrueshmërinë e grave’, në kohë pandemie

Këtë javë pritet të fillojë edicioni i 8-të me radhë, i festivalit feminist ‘FemArt’, duke filluar nga data 15 deri me 20 tetor, në Prishtinë, me moton ‘Solidaritet dhe Qëndrueshmëri’. Ky festival mbron dhe përkrah përmes artit dhe aktivizmit, fuqizimin e grave dhe vajzave duke përcjellë mesazhin e  barazisë gjinore, kulturore, personale dhe shoqërore të…

Details

Të rinjtë janë ata që bëjnë ndryshime në shoqëri

Të pakufizuar nga normat shoqërore të rrënjosura thellë, rinia janë ata të cilët mund të ndryshojnë botën. Se çfarë mendojnë të rinjtë për diversitetin dhe dobitë e tij, Radio KFOR-i ka kontaktuar të rinj shqiptar dhe serb. “Ka shumë përfitime nga dallimet multietnike. Duke i njohur kulturat e njëri-tjetrit ne përfitojmë njohuri dhe përvoja të…

Details

Ushqimet që ndihmojnë në lehtësimin dhe parandalimin e viruseve

Ndërsa bota vazhdon të përballet me pandeminë ‘COVID-19’, shumë njerëz po kërkojnë ushqimin magjik apo mbrojtjen më të mirë që mund të ndihmojë në forcimin e imunitetit dhe mirëqenien e përgjithshme. Bazuar në hulumtimet e shumta të bëra nga ekspertët shëndetësorë bashkë me nutricionistë dhe ekipe mbështetëse është vërtetuar se ushqimi i shëndetshëm, ndihmon në…

Details

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Reduktimit të Katastrofave’

Data e sotme 13 Tetor, shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Reduktimit të Katastrofave’. Kjo ditë shënon globalisht mënyrën se si njerëzit dhe komunitetet po reduktojnë ekspozimin e tyre ndaj katastrofave si dhe rrit vetëdijen për rëndësinë e zvogëlimit të rreziqeve me të cilat ballafaqohen. Radio KFOR-i ka kontaktuar profesorin e Biologjisë dhe Mbrojtjes së Ambientit, Alban…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 13 tetor të vitit 1973, The Rolling Stones qëndruan katër javë në pozitën e parë të albumeve më të mira në Amerikë, me albumin e tyre: ‘Goats Head Soup’. Në këtë datë të vitit 1979, Michael Jackson u pozicionu në pozitën e parë të top listës së këngëve më të mira në Amerikë, me…

Details