Sot vihet në pah mbrojtja e konsumatorëve

‘Dita Ndërkombëtare e Konsumatorit’, e cila shënohet sot (15.03.22), ka për qëllim mbrojtjen e konsumatorëve, rritjen e ndërgjegjësimit global për të drejtat dhe nevojat e konsumatorëve dhe shërben si një shans për të kërkuar që të drejtat e të gjithë konsumatorëve, të respektohen dhe të mbrohen. Për të shënuar këtë ditë, Radio KFOR-i ka biseduar…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 15 mars, të vitit 1998, këngëtarja Madonna, arriti që të klasifikohet për herë të gjashtë në maje të top listës së albumeve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar, me albumin e saj të shtatë të incizuar në studio, të titulluar ‘Ray Of Light’. Deri në këtë vit, asnjë artiste tjetër femër nuk…

Details

Shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Matematikës’

‘Dita Ndërkombëtare e Matematikës’ shënohet çdo vit me datën 14 mars dhe ndryshe kjo datë njihet edhe si ‘Dita e Numrit Pi’, që është ekuivalent me numrin 3.14. Shënimi i kësaj dite, është shumë i rëndësishëm dhe këtë e konfirmoi për Radio KFOR-in edhe arsimtarja e matematikës, znj. Naxhije Gashi, e cila punon me vite…

Details

Kujdes nga minat!

Shefi i Menaxhmentit të Trajtimit të Eksplozivëve (ETM) të KFOR JENG, z. Ciprian Andrica, në një intervistë dhënë Radio KFOR-it, tregoi se Kosova është ende e kontaminuar me mina tokësore dhe eksplozive: “Si çdo pjesë tjetër e botës që është përballur me konflikte të armatosura, për fat të keq po, edhe Kosova është ende e…

Details

Titujt e librave që kanë pasuruar së fundmi letërsinë

Letërsia vazhdimisht pasurohet me tituj të rinj. Edhe në këtë fillim pranvere, libraria Dukagjini është përkujdesur që të sjellë tek lexuesit veprat më të reja nga shkrimtarë botërorë e vendorë. Kështu mësuam nga koordinatorja e librarisë ‘Dukagjini’ Iliriana Hasaj: “Meqenëse ka vazhdimisht tituj të ri, të cilët i kemi në librarinë tonë, qoftë në gjuhën…

Details

Me shumë filma premierë, karakterizohet edhe java e ardhshme

Të shumëllojshëm do të jenë filmat që pritet të jepen premierë gjatë ditëve të ardhshme, e që përfshijnë aktorë të mrekullueshëm dhe përmbajtje interesante. Në vijim mund të njiheni me titujt e këtyre filmave premierë si dhe me datat zyrtare të daljes së tyre në treg: Filmi ‘The Last Mountain’ – Data e publikimit:14 mars…

Details

Të rejat javore në teknologji

Java që po e lëmë pas, ka pasur ‘agjenda’ shumë të ngjeshura sa i përket fushës së teknologjisë. Derisa Apple, plasoi në treg telefonin më të lirë ‘iPhone SE 5G’, Samsung e ‘rivalizoi’ atë duke patentuar një dizajn të pazakontë të një telefoni të mençur. Po flasim për telefonin në formë të shkronjës L, i…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 13 mars, të vitit 1965, këngëtari Eric Clapton, u largua përfundimisht nga bendi The Yardbirds, me arsyetimin se bendi ishte bërë shumë komercial. – Në datën e sotme, të vitit 1995, Radiohead publikuan albumin e tyre të dytë të incizuar në studio, të cilin e emërtuan ‘The Bends’. Pjesë e albumit ishin këngët…

Details