Pandemia shtoi edhe më shumë angazhimin e mësimdhënësve ndaj nxënësve

Përveç aspekteve të tjera, pandemia COVID-19 ka prekur edhe sistemin e arsimit, duke ndikuar si në mësimdhënie, mirëpo edhe në mësim nxënie. Rrjedhimisht, kjo situatë po vazhdon të jetë sfiduese edhe për mësimdhënësit, të cilët po vazhdojnë të përshtaten në kushte të ndryshme, të imponuara nga kjo gjendje. Mirënjohës ndaj punës së mësimdhënësve tanë, është…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me datën e sotme 19 maj të vitit 1973, këngëtari Stevie Wonder, arriti në majat e toplistës amerikane ‘Hot 100’, me këngën e tij të titulluar ‘You Are The Sunshine Of My Life’. Kjo këngë ishte pjesë e albumit të tij me titull ‘Talking Book’. – Në këtë datë të vitit 1962, tre muaj…

Details

Përkujtohen ata që humbën jetën nga infeksioni HIV/AIDS

Që nga viti 1983, e diela e tretë e muajit maj, i dedikohet njerëzve që humbën jetën nga HIV/AIDS. Në këtë ditë nderohen edhe ata persona që jetën e tyre ua kushtojnë njerëzve të infektuar me HIV/AIDS, duke ndihmuar edhe mobilizuar komunitetet për solidaritet. Për të ditur se si qëndron Kosova me të prekurit nga…

Details

Promovimi i trashëgimisë kulturore, përmes muzeut

Dita e sotme, 18 Maj, shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Muzeut’, një ditë e cila shënohet që nga viti 1977, nga Këshilli Ndërkombëtar i Muzeve. Për shënimin e kësaj dite, Radio KFOR-i ka biseduar me kustosin në Muzeun e Kosovës, Besnike Rraci Gjikolli: “Në Muzeun Kombëtar të Kosovës, jam e punësuar në sektorin e Etnologjisë, ku…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme 18 maj të vitit 2007, këngëtarja e ndjerë, Amy Winehouse, ishte martuar me aktorin anglez, Blake Fielder, në një ceremoni sekrete në Miami. – Me 18 maj 2011, kënga e shkruar me dorë nga John Lennon ‘Lucy in the Sky with Diamonds’, për bendin The Beatles, u shit për mbi…

Details

Industria muzikore kosovare është pasuruar me bendin, Redknots

Entuziastë, të talentuar dhe unik, në mënyrën e interpretimit të muzikës së tyre, janë këta djelmoshat e bendit më të ri në vend, Artin Shabani – Basist, Çlirim Shabani – vokalist dhe kitarist, Leutrim Shabani – Kitarist dhe Lum Veseli – Baterist dhe njëherit back vokal, të cilët u bënë bashkë dhe krijuan grupin, Redknots,…

Details

Roli i telekomunikacionit në shoqërinë tonë

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Telekomunikacionit dhe Informimit të Shoqërisë’, e cila shënohet çdo vit, me datën 17 maj, që nga viti 1969, për të shënuar themelimin e Unionit Ndërkombëtar të Telekomunikacionit (ITU) dhe nënshkrimin e Konventës së parë Ndërkombëtare të Telegrafit në vitin 1865. Kriza COVID-19, jo vetëm që ka theksuar rolin kritik të…

Details

Pa paragjykime në ditën kundër homofobisë dhe transfobisë

Komuniteti global sot, me 17 maj, bashkohet në thirrjen kundër homofobisë dhe transfobisë, për të respektuar të drejtat themelore të njeriut dhe për të luftuar urrejtjen ndaj zgjedhjeve të orientimeve seksuale. Rreth rëndësisë së kësaj dite, Radio KFOR-i bisedoi me drejtorin e organizatës ‘CEL Kosovo’, Blert Morina, i cili ndër të tjera tha se çdo…

Details