KFV Prishtina, shtëpi për talentët e rinj

Puna vullnetare është një nga format më të mira të kontributit në komunitet, janë vullnetarët ata të cilët e tregojnë më së miri humanizmin, duke i dedikuar kohë e tyre të lirë në të mirë të shoqërisë. Një shembull i tillë është padyshim KFV Prishtina, e themeluar në vitin 2019 dhe qysh atëherë ka funksionuar…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në këtë datë, të vitit 1971, u publikua albumi ‘Pearl’ nga Janis Joplin, tre muaj pas vdekjes së saj nga mbidoza me heroinë. – Në këtë datë, të vitit 1981, u raportua se Shtëpia e Bardhë kishte zgjeruar koleksionin e disqeve të muzikës së tyre, duke përfshirë albumet e Bob Dylan, Kiss dhe Sex…

Details

Blej një biletë dhe merr një falas, në Cineplexx

Kinemaja më e njohur në vend Cineplexx, vazhdimisht sjell premiera filmike dhe shumë shpërblime për publikun e pranishëm. Së fundmi kinemaja Cineplexx, çdo të mërkure dhuron një biletë falas për të gjithë ata që blejnë biletë me kartelat bankare. Oferta vlen në të dy kinematë në Prishtinë dhe Prizren dhe është valide vetëm për blerjet…

Details

Sot mund të shkruash emrin tënd duke përdorur kodin Morse

Data 11 janar, i është ndarë shënimit të ditës së njohur si “Mëso emrin tënd në kodin Morse”. Kodi i Morsit është një metodë telekomunikacioni që përdoret për të koduar mesazhet në një sekuencë që përbëhet nga pika dhe viza të bashkërenduara në grupe, që ju përgjigjen shkronjave ose numrave të caktuar. Ekziston edhe Kodi…

Details

Shënohet sot ‘Dita e Trashëgimisë së Thesareve’

Bota është plot me gjurmë të historisë njerëzore që janë të pasura me traditë, trashëgimi dhe frymëzim për brezat e ardhshme. Pavarësisht se si përcaktohet trashëgimia, një gjë është e sigurt, trashëgimia e njerëzimit ofron të dhëna për të kaluarën tonë, ajo demonstron evolucionin e shoqërisë. Studimi i trashëgimisë sonë na ndihmon të shqyrtojmë historinë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 11 janar, të vitit 1963, bendi The Beatles incizuan shfaqjen e tyre të parë televizive ‘Thank You Stars, Lucky’. Grupi po ashtu publikuan në të njëjtën ditë singlin e tyre të ri ‘Please, please me’. – Në këtë datë, të vitit 1992, Nirvana u paraqitën në televizionin NBC në emisionin ‘Saturday Night Live’…

Details

Janari në Radio KFOR me emisione të reja

Skemës së pasur të programit të Radio KFOR-it, përgjatë vikendit, të shtunën dhe të dielën i shtohen edhe dy emisione autoriale të reja. Emisioni ‘Culture Mix’, është një emision javorë, të cilin mund të dëgjoni çdo të shtunë, nga ora 14:00, me përmbledhje e ngjarje kryesore nga fusha e kulturës. Përgjatë 60-të minutave do të…

Details

Skijimi, vështirësitë dhe kënaqësitë e tij

Edhe pse skijimi modern është zhvilluar në Skandinavi, pikturat 10,000 vjeçare tregojnë përdorimin e skive në rajonin e Xinjiang-ut të Kinës. Fillimisht, skijimi nuk është paraqitur si sport, por si nevojë e njerëzve për të siguruar ushqimin. Tashmë, skijimi praktikohet nga miliona njerëz, në mbarë botën, si formë sporti profesional dhe rekreativ. Megjithëkëtë, skijimi mund…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 10 janar, të vitit 2016, Justin Bieber arriti që të zë tre vendet e para në tabelën e këngëve në Mbretërinë e Bashkuar, duke u bërë artisti i parë që e bën një gjë të tillë, me këngët “Love Yourself”, “Sorry” dhe “What Do You Mean?”. – Më 10 janar, të vitit 1964,…

Details