Festivali ‘ArchiTech’ hap thirrjen për punëtorinë e dytë

Nga data 15 gusht 2020 e deri më 27 nëntor 2020, këtë vit po vazhdon të mbahet Festivali “ArchiTech”, i cili implementohet nga Kuvendi Rinor i Prishtinës dhe përkrahet nga Komuna e Prishtinës. Këtë të shtunë, më 19 shtator, do të mbahet punëtoria e parë në kuadër të këtij Festivali, me temën ‘Hapësirat Publike’. Organizatorët…

Details

Sot shënohet “Dita Botërore e Sigurisë së Pacientit”

Duke fokusuar sigurinë e pacientit si një përparësi globale të shëndetit, 194 shtete anëtare të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, në vitin 2019, miratuan krijimin e “Ditës Botërore të Sigurisë së Pacientit”, e cila do të shënohet çdo vit më 17 Shtator. Edhe para se të shënohet kjo ditë siguria dhe shëndeti i pacientit ka qenë…

Details

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Muzikës Country’

17 Shtatori, shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Muzikës Country’, një zhanër muzike, i cili për herë të parë u këndua në vitin 1900 në Amerikë, nga këngëtari, Eck Robertson. Në këtë ditë, Radio KFOR-i ka kontaktuar muzikantin, Rinor Ukimeri, i cili thotë se ky zhanër, i cili nuk është aq i njohur tek ne, ekzekutohet me…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 17 shtator, të vitit 1999, nëna e reperit Eminem, Debbie Mathers-Briggs, kishte ngritur një aktakuzë ndaj djalit të saj, duke e akuzuar për portretizimin e saj negativ në këngët e tij dhe në intervista të shumta. – Në këtë datë, të vitit 2011, këngëtarja britanike Adele, arriti në pozitën e parë të top…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme 16 shtator, të vitit 1979, ka lindur reperi amerikan Flo Rida, në Florida të Amerikës. Në vitin 2008, kënga e tij ‘Low’, e realizuar në bashkëpunim me T-Pain, mbante pozitat e para të top listave muzikore amerikane. – Në këtë datë, të vitit 2006 këngëtari Bob Dylan, u rikthye fuqishëm…

Details

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Demokracisë’

15 shtatori në kalendarin e Kombeve të Bashkuara, i është rezervuar ‘Ditës Ndërkombëtare të Demokracisë’. Hulumtuesja në Institutin Demokratik të Kosovës (KDI), Agnesa Haxhiu, në një prononcim për Radio KFOR-in ka treguar se për shkak të pandemisë së shkaktuar nga ‘Covid-19’, Instituti Demokratik i Kosovës nuk do të ketë aktivitete këtë vit, mirëpo përmes një…

Details

Mësimi online, sfidë edhe për prindërit

Që nga marsi i këtij viti, kur tek ne, u paraqiten rastet e para me virusin COVID-19, një nga masat e marra për parandalimin e këtij virusi, ishte edhe mbyllja e shkollave, për të vazhduar tutje me mësimin online. Mirëpo përveç nxënësve dhe mësimdhënësve, mësimi online ishte një sfidë e madhe edhe për prindërit, të…

Details