Parcelë për ndërtimin e një shkolle për minoritetet në Obiliq

Është miratuar propozim-vendimi i ministrisë së Zhvillimit Ekonomik për aprovimin e kërkesës së komunës së Obiliqit, për ndarjen e një parcele e cila do të shfrytëzohet për ndërtimin e një objekti shkollorë për pakicat në Kosovë. Lajmin në fjalë e ka konfirmuar edhe Ministri i Zhvillimit ekonomik, Valdrin Lluka, i cili ka njoftuar se parcela…

Details

Në Vushtrri për fundvit pijnë çaj

Meqenëse Vushtrriasit njihen si merakli të konsumimit të çajit, me rastin e festave të fundvitit, atje për herë të parë do të organizohet një aktivitet i cili para së gjithash ka si qëllim bamirësinë. Do të jetë ky festivali “Çajfest”, i cili do të organizohet me datat 28 deri më 30 dhjetor, një aktivitet ky…

Details

Diskutim mbi librin dhe letërsinë

Klubi letrar ‘De Rada’ në Ferizaj dhe organizata ‘Etea’ në Prishtinë, sot (27.12.2018 ) kanë organizuar një takim në bibliotekën e qytetit të Ferizajit, për të diskutuar mbi librat dhe letërsinë në përgjithësi. Në këtë organizim të titulluar ‘Oda e librit’, çdo muaj pjesëmarrësit do të përzgjedhin një libër për lexim dhe në fund të…

Details

Qendra ‘Venture UP’, përmbyll vitin 2018 me sukses

Qendra e ndërmarrësisë dhe inkubatori zyrtar i Universitetit të Prishtinës ‘Venture UP’, sot (27.12.18) duke filluar nga ora 17:00 ka organizuar një takim përmbyllës për vitin 2018 për të përmbledhur të gjitha aktivitetet dhe sukseset që ka pasur kjo qendër përgjatë vitit 2018. Në këtë takim festiv do të marrin pjesë studentë, pjesëmarrës, ndërmarrës dhe…

Details

Filloi aksioni humanitar ‘Java e Dizajnerëve’

Ka filluar sot (26.12.18), aksioni humanitar ‘Java e Dizajnerëve’,  organizuar nga dizajnerët vendorë, në qytetin e Ferizajit! Për të kontribuar në këtë aksion humanitarë, të interesuarit mundë të shkojnë në dyqanin e bamirësisë ‘Teshavesha’ dhe të blejnë rrobat e pëlqyera aty, ndërsa paratë nga shitja e këtyre rrobave, do të shkojnë pë bamirësi. Dyqani i…

Details