Shfrytëzimi i kohës së lirë nga meshkujt dhe femrat

Në këtë dinamizëm jetësor që pothuajse të gjithëve na ka kapluar, koha e lirë është gjithnjë e më e paktë dhe për shumkë të qenurit i/e lirë ndodh rrallë, për të mos thënë fare.  Megjithatë, secili prej nesh kemi nevojë për tu shkëputur nga përditshmëria që shpesh mund të jetë e mundimshme e stresuese. Kohë…

Details

Mbahet edicioni i katërt i Festivalit të Gjelbër

“Klubi i Prodhuesve të Kosovës” dhe “Green Business Kosovo” do të organizojnë edicionin e katërt,  “Green Festival” i cili i dedikohet sektorit të gjelbër në Kosovë, me  qëllim kryesor rritjen e tregjeve dhe promovimin e bizneseve në fushën e energjisë solare, atë eficiente dhe të riciklimit. Ky Festival do të mbahet më 30 dhe 31…

Details

‘Play International Kosova’ 20 vite promovim të bashkëjetesës multietnike

Organizata jo-qeveritare ‘Play International Kosova’, këtë të shtunë (26 tetor), nga ora 07:00, në Sheshin “Zahir Pajaziti”, në Prishtinë, do të shënojë 20-të  vjetorin e themelimit të organizatës. Përgjatë rrugëtimit, kjo organizatë ka ndërmarrë aktivitete të shumta sportive, duke bërë bashkë komunitete të ndryshme në Kosovë, duke kontribuar në promovimin e tolerancës, bashkëjetesës dhe harmonisë…

Details

‘Dhuro plastikë për riciklim, merr një frut si shpërblim’

Mbrojtja e ambienti është qenësore për shëndet të mirë dhe qytetari aktive. Për të ndihmuar në këtë aspekt ‘Shkolla e Edukimit Qytetar’, në kuadër të Projektit “Ndërtimi i një Komuniteti të Qëndrueshëm në Mitrovicë”, nesër (24 tetor) do të organizojë një aksion pastrimi në Mitrovicë. Nxënësit e kësaj shkolle po ashtu kanë organizuar një ekspozitë,…

Details

Dita Ndërkombëtare e Aksionit Klimatik shënohet edhe në Kosovë

Nesër (24 tetor), për here të parë në Kosovë do të shënohet “Dita Ndërkombëtare e Aksionit Klimatik”. Kjo ngjarje po organizohet nga ‘Kosovalive’ dhe ka për qëllim vetëdijesimin e qytetarëve për ndryshimet klimatike. Lidhur me këtë aktivitet, Radio KFOR-i ka kontaktuar me mentoren e projekteve në ‘Kosovalive’, Kreshnike Bruçi: “Është hera e parë që po…

Details

Mbahet Panairi i Sportit

Komiteti Olimpik i Kosovës ka organizuar edicionin e pestë të Panairit të Sportit që do të mbahet sot (22 tetor), në 19-të komuna të Kosovës. Kryetari i këtij Komiteti, Besim Hasani, në ceremoninë hapëse të këtij Panairi tha se synim i tyre është që të vazhdojnë me masivizimin e sportit në Kosovë, duke organizuar aktivitete…

Details

Fillon Konventa e Industrisë së Veshmbathjeve

Për herë të tretë në Kosovë organizohet ‘Konventa e Industrisë së Veshmbathjeve’. Kjo konventë do të bashkojë organizata dhe institucione të tekstilit nga vendi dhe bota për të shkëmbyer ide biznesore dhe për të rritur bashkëpunimin në këtë fushë. Duke filluar nga sot (22 tetor), konventa do të jetë e hapur për disa ditë në…

Details

Trajnim profesional në “Shitje dhe kujdes ndaj Konsumatorit”

Për herë të parë në Kosovë, Akademia Profesionale INFINIT është duke organizuar trajnimin profesional në shitje dhe kujdes ndaj konsumatorit “Straight line persuasion”, i cili ka filluar së realizuari gjatë ditës së djeshme dhe përfundon më 31.10.2019. Ky trajnim ofron mundësinë që të përgatiteni për kërkesa të tregut të punës me mundësi aplikimi në disa…

Details

Komuna e Prishtinës shpall konkurs për organizimin e festave të fundvitit “Prite n‘shesh”

Komuna e Prishtinës ka bërë thirrje publike për dorëzimin e projektpropozimeve të aktiviteteve kulturore për organizimin e festave të fundvitit. Në kuadër të organizimit “Prite n’shesh 2020”, nga 1 deri më 31 dhjetor do të ketë aktivitete të ndryshme, si performancë muzikore, shfaqje aktrimi, performancë akrobatike, natë poetike si dhe pantomime. Organizatorët kanë njoftuar se…

Details