Rëndësia e meteorologjisë në jetën tonë të përditshme

Çdo vit ‘Dita Botërore e Meteorologjisë’, shënohet më 23 mars. Për herë të parë u shpall në vitin 1950, nga Organizata Meteorologjike Botërore, për të rritur ndërgjegjësimin publik për shkencën e meteorologjisë dhe kuptimin e kushteve atmosferike. Sot, me zhvillimet në teknologji dhe shkencë, meteorologjia na jep një mjet të fuqishëm për të parashikuar dhe…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 23 mars, të vitit 2002, në ceremoninë e 75-të të ndarjes së çmimeve OSCAR, Eminem u bë reperi i parë që fitoi çmim OSCAR, për këngën e tij “Lose Yourself”, që ishte pjesë e filmit të tij  autobiografik ‘8 Mile’. Kënga “Lose Yourself”, fitoi edhe çmimin ‘Kënga më e mirë origjinale’. Mirëpo, duhet…

Details

Uji, një nga burimet më të çmuara dhe më të domosdoshme

‘Dita Botërore e Ujit’ shënohet çdo vit më 22 mars, e themeluar në vitin 1992 nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara. Qëllimi i kësaj dite është të rrisë ndërgjegjësimin ndërkombëtar rreth rëndësisë së ujit si burim jetësor dhe të fokusohet në zgjidhjen e problemeve globale të ujit. Në prag të kësaj dite botërore,…

Details

Njohja e gjuhëve të huaja është aftësi jetike

Në botën e sotme, gjithnjë e më të ndërlidhur dhe më të hapur për të gjithë, njohja e gjuhëve të huaja është një aftësi jetike, që u jep mundësi njerëzve të angazhohen në një mënyrë më të menjëhershme dhe më kuptimplote. Bazuar në rëndësinë që kanë gjuhët, kampanja e Radio KFOR-it e cila po realizohet…

Details

Poezia, ky vërshim spontan i ndjenjave të fuqishme

E praktikuar gjatë historisë, në çdo kulturë dhe në çdo kontinent, poezia flet për njerëzimin dhe vlerat tona të përbashkëta, duke e shndërruar poezinë më të thjeshtë në një katalizator të fuqishëm për dialogun dhe paqen. Pikërisht sot (21 mars), shënohet ‘Dita Botërore e Poezisë’, e konceptuar si një ftesë për të reflektuar mbi fuqinë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 21 mars, të vitit 2014, këngëtarja Shakira, ka publikuar albumin e saj të 10-të me radhë të cilin e ka emërtuar ‘Shakira’, ku si mysafire në album ishte edhe këngëtarja Rihanna. Të dyja këngëtaret bashkëpunuan në duetin “Can’t Remember To Forget You”. – Në këtë datë, të vitit 2001, Eminem u urdhërua të…

Details

Rëndësia e shëndetit oral

‘Dita Botërore e Shëndetit Oral’ shënohet çdo vit me datën 20 mars, me objektivin kryesor, rritjen e ndërgjegjësimit për rëndësinë e shëndetit oral. Sipas një raporti të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, afërsisht 75% e popullsisë së botës, vuajnë nga kariesi i dhëmbëve të përhershëm, ndërsa mbi 500 milionë fëmijë zhvillojnë karies në dhëmbët primar. Për…

Details