Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 21 janar të vitit 1978, Bee Gees publikuan albumin ‘Saturday Night Fever’, duke qëndruar për 24 javë në pozitën e parë të albumeve më të mira në Amerikë. Albumi shënoi një sukses të madh, duke shitur mbi 30 million kopje në gjithë botën dhe duke e berë atë një nga albumet më të shitura…

Details

Fakte interesante në Radio KFOR

Ekzistojnë fakte të ndryshme interesante, argëtuese dhe magjepsëse, disa nga të cilat i ndajmë me ju përmes këtij lajmi: – A e keni ditur që fëmijët në Japoni janë më të pavarur. Ata udhëtojnë vetëm për të shkuar në shkollë si dhe vetë pastrojnë klasat e tyre. Ushqimin e marrin me vete, sepse ata duhet…

Details

Aplikacioni TikTok dhe ndikimi i tij tek adoleshentët

Pandemia prodhoi atë që u konsiderua si ‘aplikacioni i mijëvjeçarit’. Është fjala për aplikacionin TikTok që u bë ‘ngushëllimi’ i miliona të rinjve dhe jo vetëm, gjatë masave të rrepta të izolimit që kishin për qëllim parandalimin e përhapjes së CoViD-19. Duke parë që tashmë kanë kaluar disa muaj që TikTok është kthyer në kryefjalë,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 20 janar të vitit 1968, John Fred dhe bendi Playboy ishin pjesë e top listës së kēngëve më të mira ‘One Hit Wonders’ me këngën ‘Judy In Disguise,’. Kënga u frymëzua nga hiti i  The Beatles ‘Lucy In The Sky’. Ndëraq në këtë datë në vitin 1983, rock bendi Def Leppard publikuan albumin e…

Details

Udhëtoni në Japoni nëpërmes programit për të rinjtë nga RYCO

Organizata ndërkombëtare që vepron nëpërmes projekteve të tyre në 6 vendet e Ballkanit Perëndimor ‘Regional Youth Cooperation Office (RYCO)’, ka ofruar një mundësi të shkëlqyer për të gjithë studentët e Kosovës, për tu bërë pjesë e një programi që përfshin shkëmbime kulturore dhe vizitë në Japoni. Të rinjtë nga Kosova, të cilët janë aktualisht studentë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 19 janar të vitit 1967, The Monkees ishin në pozitën e parë në top listën britaneze me këngën ‘I’m  A Believer’. Kënga e kompozuar nga Neil Diamond, kishte  mbi 1 milion porosi për blerje para se të publikohej. Albumi i tyre që përmbante këtë këngë ka shitur rreth 10 milion kopje në të gjithë…

Details