Shënohet sot “Dita Botërore e Pronësisë Intelektuale”

“Dita Botërore e Pronësisë Intelektuale” shënohet çdo 26 Prill, duke synuar rritjen e ndërgjegjësimit dhe kuptimin e njerëzve për pronësinë intelektuale. Organizata Botërore e Pronësisë Intelektuale (WIPO) punon çdo vit së bashku me agjenci të ndryshme qeveritare, organizata joqeveritare, grupe të komuniteteve dhe individë të ndryshëm, për të promovuar “Ditën Botërore të Pronësisë Intelektuale”. Ata…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme, 26 Prill të vitit 1980, rock bendi amerikan ‘Blondie’ ishin në pozitën e parë në top listën e këngëve më të mira në Amerikë dhe Angli me singlin e tyre ‘Call Me’, që ishte edhe kolonë zanore në filmin ku luan e Richard Gere ‘American Gigolo’. Kjo këngë u bë…

Details

Roli i mediave dhe promovimi i personave që fëmijët ‘duhet’ t’i ndjekin si model në jetë

Ndikimi i mediave në zhvillimin psikologjik të fëmijëve është i rëndësishëm. Prindërit duhet të jenë të kujdesshëm gjatë ekspozimit të fëmijëve të tyre ndaj mediave duke përfshirë muzikën, video-lojërat dhe internetin në përgjithësi. Mediat promovojnë artistë, të rinj të famshëm, trende të reja botërore, lajme këto të cilat jo gjithmonë kanë ndikim të mire tek…

Details

Artistë të njohur kanë nga një mesazh për të gjithë dëgjuesit e Radio KFOR-it

Artistë dhe personalitete të ndryshme të njohur, i janë bashkuar fushatës ‘#rriNshpi’, mirëpo kësaj radhe përmes Radio KFOR-it, kanë bërë thirrje tek të gjithë qytetarët dhe tek të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë, që të qëndrojnë në shtëpi dhe të respektojnë maksimalisht të gjitha rekomandimet e organizatave shëndetësore, në lidhje me pandeminë ‘Covid –…

Details

Çka duhet të vizitoni, kur t‘jeni në Kosovë

Për të kaluar ditë pushimi në vendin e vogël ballkanik, në Kosovë, vendi ka shumë për të ofruar. Andaj, nëse keni ndonjë mysafir të huaj që do të qëndrojë për disa ditë në Kosovë, ju mund të sugjeroni këto vende për t’i vizituar: – Rugova, një regjion i përshtatshëm për alpinizëm, bjeshkatari, skitari, ngjitje në…

Details

Fakte interesante!

Mësoni më shumë rreth botës së mahnitshme, me fakte interesante për jetën dhe hapësirën të cilat shumë herë edhe na mahisin. Radio KFOR-i kohë pas kohe do t’ju ofrojë fakte të ndryshme interesante, disa nga të cilat mund t’i lexoni në vijim: – A e keni ditur se sa pluhur hapësinor bie çdo vit në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 25 prill, të vitit 1994, një gjykatë në Amerikë konstaton se kënga e Michael Bolton “Love Is a Wonderful Thing”, është vjedhur nga ‘The Isley Brothers’, që ishte publikuar në vitin 1966 dhe kishte të njejtin emër. Bolton u detyrua të paguaj 5.4 milion dollar që njihet edhe si dënimi më i madh…

Details

Rëndësia e fuqizimit të grave

Fuqizimi i grave do të thotë pavarësi financiare, e shkolluar, e mbi të gjitha mbjellje e besimit se edhe ato janë të barabarta me të gjithë të tjerët, për të vendosur se çfarë duan, ku duan të jenë dhe çfarë duan të bëjnë me jetën e tyre. Pikërisht për fuqizimin e grave, Radio KFOR-i ka…

Details

KFOR-i po e vazhdon mbështetjen e popullatës edhe me donacione shëndetësore

Përveç sigurimit të paqes, sigurisë dhe stabilitetit në Kosovë, KFOR-i po kontribuon gjithashtu edhe me donacione, si masë parandaluese dhe mbrojtëse kundër përhapjes së virusit COVID-19. Sot (24 Prill), CIMIC-u (Bashkëpunimi Ushtarak Civil) i KFOR-it dhe Njësia e Specializuar Shumëkombëshe (MSU) e karabinierit italian, e cila po operon në kuadër të misionit të KFOR në…

Details