Sot fillon ‘Java e Dokumentarëve Vietnamez’, në Kino Armata

Në hapsirën publike që promovon kulturën alternative dhe dialogun shoqëror ‘Kino Armata’, në Prishtinë, me datat 13, 14 dhe 16 maj 2019, në ora 20:00, do të prezantohen një sërë filmash që janë realizuar nga autorë francez, e që do të shfaqen para publikut të Kosovës. Kjo ngjarje është vazhdimësi e projekteve të përbashkëta në…

Details

Exclusive: Rona Nishliu për Radio KFOR-in, zbulon kohën e koncerteve për të promovuar albumin e ri

Këngëtarja me vlera të larta profesionale muzikore, ajo e cila triumfoi ne Eurovision (2012) dhe deri më  tani ende mbetet këngëtarja shqipare që ka arritur të klasifikohet aq lartë në këtë garë evropiane muzikore, Rona Nishliu, sot (13.05.19) ishte mysafire në emisionin e drejtpërdrejtë të pasdites “Macchiato Lounge”, te moderatorja Pranvera Behrami. Emisionin Rona e filloi…

Details

Aktivitete të shumta për ‘Ditën Ndërkombëtare të Infermierisë’

“Infermieria, zëri që udhëheqë – shëndeti për të gjithë”, kjo është motoja e sivjetme nën të cilën shënohet 12 Maji ‘Dita Ndërkombëtare e Infermierëve’. Data e sotme, është caktuar si ‘Ditë Ndërkombëtare e Infermierisë’, pasi në këtë ditë ka lindur themeluesja e infermierisë në botë, Florence Nightingale. Kjo ditë sivjet në Kosovë është shënuar me…

Details

Sot Prishtina mirëpret dy festivale ‘POLIP’ dhe ‘GranFest’

“Ujdia letrare” është tema e sivjetme e Festivalit Ndërkombëtarë të Letërsisë “Polip”,  që po mbahet nën organizimin e Qendrës Multimedia, duke sjell shkrimtarë, poet, nga rajoni dhe nga e gjithë bota. Risia e sivjetme është mbajtja paralele e Festivali Ndërkombëtar i Romanit Grafik ‘GRANFest’, ku sot (10.05.19) nga ora 19:00, pjesëmarrësit do të kenë mundësi…

Details

Publikohet faqe për raportimin e produkteve të rrezikshme

Me përkrahjen e projektit të financuar nga Bashkimi Evropian “Lëvizja e Lirë e Mallrave”, Trupi Koordinues për Mbikëqyrjen e Tregut, lanson sot (10 maj) faqen e internetit për raportimin e produkteve të rrezikshme ‘RAPEX Kosova’. Përmes kësaj faqeje synohet që publikut ti servohet informacioni për autoritetet inspektuese që monitorojnë sigurinë e produkteve në tregun e…

Details

Prishtina sot nikoqire e garave me biçikleta

Në mbështetje të ‘Javës së Pestë për Siguri Globale Rrugore’, të Kombeve të Bashkuara dhe kampanjës SaveLIVES, sot (10 maj) në Sheshin Zahir Pajazi, nga ora 12:00, Kolegji i Shkencave të Aplikuara Teknike “Tempulli”,  Asociacioni Kosovar i Motorizimit “AMRKS” dhe me përkrahjen nga Forumi i Kosovës për Siguri në Rrugë, do të mbahen garat e…

Details

Trajnim falas për Ndërmarrësi dhe Biznes plane

Organizata Joqeveritare ”BSC Kosovo” dhe  American Professional Education Center (APEC), tashmë kanë hapur aplikimin për pjesëmarrje në trajnimin “Ndërmarrësi Dhe Biznes Plane”, nga të cilat mund të përfitojnë Prishtina dhe Podujeva. Për të kuptuar se cili është qëllimi i realizimit të këtij trajnimi, Radio KFOR-i kontaktoi drejtorin e BSC Kosovo, Besnik Krasniqi: “Ky trajnim ka…

Details

Posta e Kosovës lëshon në qarkullim pullat postare “Evropa 2019 – Zogjtë nacional”

Me rastin e ‘Ditës së Evropës’, Filatelia e Postës së Kosovës ka lëshuar në qarkullim të rregullt emisionin e pullave postare të titulluar “Evropa 2019 – Zogjtë nacional”.  Në kuadër të këtij emisioni të pullave postare prezantohen: Turitullin (Turtle dove), Mëllenja e Gurit, Bishtlëkundësi i verdhë, Huta (Buteo Buteo) dhe Larashi Kurrizkuq. Ndonëse Kosova është…

Details