Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 25 maj, të vitit 1985, albumi i pestë i Dire Straits, i titulluar “Brothers in Arms”, filloi rrugëtimin 14-javor në krye të top listës muzikore në Mbretërinë e Bashkuar. Duke qenë gjithashtu një nga albumet më të shitur në mbarë botën, “Brothers in Arms” kaloi nëntë javë në krye të Billboard Hot 200.…

Details

Premierat muzikore në Radio KFOR

Radio KFOR-i çdo të premte ju njeh me këngët më të reja. Premierat muzikore mund ti dëgjoni nga sot në Radio KFOR dhe më poshtë lajmit mund të njiheni me disa nga titujt e tyre si dhe me artistët që i interpretojnë ato: John Summit x Sub Focus x Julia Church – Go Back Joshua…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 24 maj, të vitit 1956, u mbajt për herë të parë konkursi i këngëve për spektaklin Evrovizion, në Lugano, në Zvicër. Fituese ishte këngëtarja vendase Lys Assia, me këngën “Refrain”. – Në datën e sotme 24 maj, feston ditëlindjen këngëtari dhe njëherit kantautori, Bob Dylan. Këngëtari ka lindur në vitin 1941, në Minnesota…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 23 maj, të vitit 2000, Eminem publikoi albumin e tij të tretë, të titulluar “The Marshal Mathers”. Pavarësisht natyrës kontroverse të shumë prej këngëve të tij, albumi gjysmë-autobiografik u vlerësua lartë nga kritikët e muzikës dhe sot albumi vazhdon të jetë një nga albumet më të shitur të të gjitha kohërave në SHBA.…

Details

Nga marrëveshja në veprim, rindërtoni biodiversitetin

Ndërsa komuniteti global është thirrur të rishqyrtojë marrëdhëniet tona me botën natyrore, një gjë është e sigurt se pavarësisht nga të gjitha përparimet tona teknologjike, ne jemi plotësisht të varur nga ekosistemet tona të shëndetshme dhe të nevojshme, si për ujin, ushqimin, ilaçet, rrobat, karburantin, strehimin dhe energjinë. Këtu pa diskutim që përfshihen edhe respektimi,…

Details

“Dita Botërore për Diversitetin Kulturor për Dialog dhe Zhvillim”

Sot shënohet ‘’Dita Botërore e Diversitetit Kulturor për Dialog dhe Zhvillim’’ në mbarë botën. Kjo ditë u shpall në vitin 2001 në seancën e Asamblesë së Përgjithshme të UNESCO-s. Në Deklaratën Universale të UNESCO-s për diversitetin kulturor, thuhet se dinjiteti njerëzor kërkon përhapjen e kulturës dhe edukimit me qëllim të drejtësisë, lirisë dhe paqes. Me…

Details