Sërish përpjekje për eliminimin e sëmundjes së malaries

Malaria, është një sëmundje e shkaktuar nga parazitët e që transmetohet përmes pickimeve të mushkonjave të infektuara femra, duke shkaktuar marramendje, lëkurë të zbehtë ose shqetësime në  frymëmarrje. Se sa shqetësuese është malaria në Kosovë?, – për Radio KFOR-in foli mikrobiologu Lul Raka: “Kjo sëmundje mund të parandalohet dhe mund të shërohet. Pjesa më e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 25 prill të vitit 1994, një gjykatë në Amerikë konstatoi se kënga e Michael Bolton “Love Is a Wonderful Thing”, ishte vjedhur nga grupi The Isley Brothers që ishte publikuar në vitin 1966 dhe kishte të njejtin emër. Bolton u detyrua të paguaj 5.4 milion dollar dhe ky denim njihet edhe si dënimi më…

Details

Sot vihet në pah roli i veterinerëve për shëndetin botëror

E shtuna e fundit e muajit prill, është e rezervuar për shënimin e “Ditës Botërore të Veterinarisë”,  e cila ka për qëllim që të vë në pah rolin e profesionistëve veterinerë në mbrojtjen e shëndetit global. Këtë vit (2021) “Ditës Botërore të Veterinarisë”, shënohet sot, me 24 prill. Radio KFOR-i ka zhvilluar një intervistë me…

Details

Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Multilateralizmit dhe Diplomacisë për Paqe”

“Dita Ndërkombëtare e Multilateralizmit dhe Diplomacisë për Paqen” për herë të parë u shënua më  24 prill të vitit 2019, për të ruajtur vlerat e multilateralizmit dhe bashkëpunimit ndërkombëtar, të cilat mbështesin Kartën e Kombeve të Bashkuara (KB) dhe Agjendën 2030 për Zhvillim të Qëndrueshëm, paqen, sigurinë, zhvillimin dhe të drejtat e njeriut. Siç është…

Details

Udhëtojmë drejt kryeqytetit të Zvicrës, në Bern

Berni është kryeqytet i Zvicrës, që nga viti 1848. Qyteti i vjetër i Bernit, ruan tiparet e tij të trashëgimisë, traditat zvicerane dhe një histori të gjatë në një hapësirë të vogël dhe kompakte. Berni shtrihet në qendër të Zvicrës, që do të thotë se ky qytet mban të drejtën e mbretërimit e të qenit…

Details

Ndaje tregimin tënd dhe shëno ‘Ditën e Librit’

‘Dita Botërore e Librit dhe e Drejtave të Autorit’, është një ngjarje vjetore e organizuar nga komunitetet kulturore në gjithë botën, për të promovuar leximin, botimin dhe të drejtat e autorit. Organizata kulturore ‘Qendra Multimedia’ në Prishtinë, për nder të kësaj dite ka organizuar disa aktivitete me 23 prill, nga ora 18:00, në Teatrin ODA…

Details