Zhvilloni mendim kritik, përmes librave komik

American Corner në bashkëpunim me Ambasadën Amerikanë në Prishtinë kanë organizuar një sesion informues për të ndihmuar studentët dhe mësimdhënësit e gjuhës angleze, për të përdorur librat komik, mirëpo edhe për të krijuar libra komik, si një mënyrë për t’i ndihmuar të zhvillojnë mendim kritik dhe aftësi komunikuese gjuhësore në përgjithësi. Këto diskutime do të…

Details

Mijëra tituj të rinj në panairin e librit

Rreth 100 botues do të marrin pjesë në panairin e librit që do të mbahet në Prishtinë, nga data 5 deri më 9 qershor në ambientet e Pallatit të Rinisë. Shoqata e Botuesve të Kosovës po e organizojnë panairin e 21-të librit në Prishtinë, ndërsa ceremonia e hapjes do të bëhet më 5 qershor, ku…

Details

Përkrahje profesionale për gratë dhe rininë e Ferizajt dhe të Mitrovicës

“Fuqizimi i të rinjve dhe grave drejt punësimit në rajonet e Ferizajt dhe Mitrovicës”,  ky është projekti i radhës i cili është financuar nga Bashkimi Evropian, Caritasi Francez dhe i zbatuar nga Caritasi i Kosovës, me qëllim mbështetjen e vetëpunësimit nëpërmjet trajnimit, mentorimit, rrjetëzimit, praktikave dhe mbështetjes materiale për gratë dhe të rinjtë në nevoj,…

Details

Përveç shfaqjes së filmit, kino Armata sonte dhuron edhe libra

‘DokuFest’ në bashkëpunim më ‘Sbunker’, në kuadër të natës së filmit dhe dhurimit të librave kanë organizuar sonte (27.05.19), aktivitetin e radhës në kino Armata, duke filluar nga ora 19:00. Sonte do të shfaqet një dokumentar historik, me regji të Alison Millar që flet mbi konfliktin historik të Irandës së Veriut. Pas përfundimit të dokumentarit…

Details

Hapet sot ngjarja e cila do t’i prijë ekspozitës fotografike me baballarë

Organizuar nga ‘Instituti Demokratik për Zhvillim’ dhe ‘Ambasada e Suedisë në Prishtinë’, sot (27.05.2019), në ora 15:00, në Librarinë Dukagjini, në Prishtinë, do të mbahet i ashtuquajturi salloni i radhës dedikuar projektit të radhës ‘Baballarët kosovarë & suedezë’. Ngjarja e sotme do t’i para prijë ekspozitës fotografike me baballarë, që pritet të hapet këtë të…

Details

Hapet ekspozita “Profesionistët e së Ardhmes 4“

Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj, të mërkurën (29 maj), nga ora 10:00, organizon ekspozitën “Profesionistët e së Ardhmes 4”. Gjatë ekspozitës, të interesuarit do të kenë mundësi të shohin  punime të shumta dhe interesante, si dhe përkushtimin e studentëve për profesionin dhe kreativitetin e tyre në punë. Hapja e Ekspozitës do të bëhet…

Details

Ftesë për pjesëmarrje për shkollë verore, për barazi gjinore

Programi Universitar për Studime dhe Hulumtime Gjinore, organizon Shkollën e 5-të verore ‘ Studime Krahasuese mbi Gjininë dhe Seksualitetin’ me temën “Lexim i Feminizmit për 99% – Pabarazia, Avokimi, Privilegji”, e cila do të mbahet nga data 10 deri më 18 qershor 2019. Me këtë rast ftohen të gjithë, hulumtuesit, artistët, aktivistët, studentët  dhe të…

Details

Fillojnë përgatitjet për ‘Sea Dance Festival’

Edicioni i gjashtë i ‘Sea Dance Festival’, po bën përgatitjet e para për të sjellur në luginën e bukur të Buljaricës në Budvë, emrat më të famshëm të artistëve nga gjithë e bota. Këtë vit festivali në fjalë do të filloj me 30 Gusht të këtij viti, ndërsa artistë si David Guetta pastaj DJ i…

Details