‘Nxitja e Zhvillimit të Qëndrueshëm Organizativ’, projekt për të gjitha OJQ-të pa dallim etnie

Sot, 27 shkurt, ‘Forumi për Iniciativa Qytetare’ mbanë aktivtetin e radhës të projektit ‘Nxitja e Zhvillimit të Qëndrueshëm Organizativ të OJQ-ve’ në Kosovë. Lidhur me këtë aktivitet, Radio KFOR-i ka kontaktuar Drejtoreshën ekzekutive të ‘Formumit për Iniciativa Qytetare’ dhe njëherit përfaqësuese e Qendrës Burimore të Kosovës e financuar nga Zyra e BE-së,  Dajana Berisha, e…

Details

Këndi Amerikan shënon muajin Afriko-Amerikan me aktivitete të shumta

Këndi amerikan në Prishtinë ka organizuar aktivitete të shumta për të shënuar rëndësinë e historisë Afriko-Amerikane në botë. Sot (27.02.20) duke filluar nga ora 16:00 në hapësirat e ‘Këndit Amerikan’, do të organizohet prezantimi përmbyllës i muajit Afriko-Amerikan. Në një bisedë për Radio KFOR-in asistentja e programve në ‘Këndin Amerikan’ Fitore Misini, tregoi për prezantimin…

Details

Sot shënohet ‘Dita e Ndërgjegjësimit për Anosminë’

27 shkurti, i është rezervuar shënimit të ‘Ditës së Ndërgjegjësimit për Anosminë”. Anosmia në gjuhën mjekësore i referohet humbjes së ndjenjës së të nuhaturit ose aromës. Në një intervistë për Radio KFOR-in, Specialitsi i Otorinolaringologjisë, Aziz Mustafa, ka treguar se çfarë është anosmia: “Anosmia është çrregullim i shqisës së të nuhaturit. Shqisa e të nuhatri…

Details

Në Ditën Botërore të OJQ-ve, “Let’s Do It Kosova” shpalos aktivitetet multietnike

Kontributi i organizatave të shoqërisë civile në një shoqëri demokratike është jashtëzakonisht i rëndësishëm, sepse ato shërbejnë si motor që bëjnë ndërlidhjen në mes të institucioneve dhe qytetarëve në mënyrë që të gjitha problematikat e raportuara të adresohen në vendin e duhur. Pikërisht me këtë qëllim, në kalendarin e Kombeve të Bashkuara është shtuar edhe…

Details

Trajnim multietnik për të rinjët

‘European Youth Foundation’ në bashkëpunim me organizatën jo-qeveritare ‘Projekte Vullnetare Ndërkombëtare’ dhe 7 organizata të tjera nga Ballkani, po organizojnë trajnimin ‘Terror Violence: Role of gender and youth’ që do të mbahet në Tiranë nga data 12 deri me 18 prill të këtij viti. Ky trajnim synon të mundësojë një zhvillim të sigurt, profesional dhe…

Details