Sot në ‘Ditën Botërore të Shëndetit Oral’, kërkohet ndërgjegjësim i shtuar për kujdesin ndaj dhëmbëve

“Vepro sot, që të ruash shëndetin e gojës përgjatë gjithë jetës”, kjo është motoja e sivjetme në shënim të ‘Ditës Botërore të shëndetit oral’, e cila shënohet çdo vit më 20 mars. Kjo ditë synon të rrisë ndërgjegjësimin si dhe të tregoj rëndësinë e madhe që ka shëndeti oral në shëndetin e përgjithshëm dhe mirëqenien…

Details

Teatri Adriana sjell shfaqjen “Hanibali i nëntokës”

Dashamirët e teatrit, do të kenë mundësi që sot (19.03.19) në ora 20:00, të ndjekin shfaqjen “Hanibali i nëntokës”, që jepet në teatrin “Adriana”, në Ferizaj. Autor i kësaj shfaqjeje komike është Hristo Bojqev, me regji të Fatlum Hazirit, i cili në një prononcim për Radio KFOR-in, na tregoi më shumë për përmbajtjen e saj:…

Details

Panel diskutimi për punësimin e grave dhe të rinjve në Kosovë

Qendra Kosovare për Studime Gjinore, më 21 mars, duke filluar nga ora 16:00 në Venture UP, në Prishtinë, organizon panel diskutimi “Punësimi i grave dhe të rinjve në Kosovë”. Drejtoresha Ekzekutive e Qendrës Kosovare për Studime Gjinore, Luljeta Demolli, do të bëjë hapjen e fjalimeve me prezantimin e  iniciativës “Gratë e Ballkanit për Politikë të…

Details

’Të drejtat dhe liritë e njeriut’ si dhe ‘Të drejta për arsim dhe edukim’, diskutohen në Ferizaj

Organizata Joqeveritare “INPO” e cila ka për mision promovimin, demokratizimin e qeverisjes lokale përmes aktivizimit qytetar si përkushtimin e avancimit të vlerave të një shoqërie të hapur, në bashkëpunim me Grupin Multidiciplinar Komunal për grupet vunerable, organizojnë tubim publik. ’Të drejtat dhe liritë e njeriut’ si dhe ‘Të drejta për arsim dhe edukim’, janë temat…

Details

“De Rada” fton krijuesit e rinj në konkursin e poezisë

Klubi letrar “De Rada” në Ferizaj, ka organizuar konkurs letrar që vjen si formë motivuese për krijuesit e rinj, deri në moshën 25 vjeç. Konkursi letrar  përkon me ‘Ditën Botërore të Poezisë’, që shënohet gjithandej botës më 21 mars, andaj klubi “De Rada”, ka ftuar të gjithë krijuesit e rinj që të dërgojnë poezitë e…

Details

Programi trajnues “T’i fuqizojmë vajzat” i hapur edhe sot

Organizata Joqeveritare “TOKA”, e cila ofron programe edukative inovative për tё rinj, me përkrahje të ‘Millennium Foundation Kosovo’, kanë ftuar vajzat e klasave të 10-ta dhe të 11-ta, të cilat jetojnë në zonat rurale që të aplikojnë për programin trajnues “T’i fuqizojmë vajzat”. Përgjatë 2.5 orëve të trajnimit, ato pas mësimit do të mësojnë edhe…

Details