Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 7 mars 1962, The Beatles inçizuan paraqitjen e tyre të parë në radio për programin “Teenager’s Turn – Here we go” në BBC. – Në këtë ditë të vitit 1975, David Bowie lansoi albumin e tij të nëntë “Young Americans”. Me këtë album, Bowie shfaqi interesimin e tij për muzikën R&B. Me këngën…

Details

Rave këtë javë ju prezanton DJ ERØS

Rave Live Session është transmetimi javor, i mundësuar nga Win Music Freedom, ku për çdo javë prezantohen DJ-të më të mirë lokal dhe ndërkombëtar. DJ ERØS, njihet për pjesëmarrjen e tij në festivale të ndryshme regjionale dhe botërore ku ka luajtur përkrah emrave si: Calvin Harris, Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies, W&W, Ofenbach,…

Details

Duaje trupin tënd

Sot (06 maj), kudo në botë shënohet ‘Dita Botërore pa Dietë’, si një mundësi për të pranuar trupin tonë, ashtu siç jemi. Për të shënuar këtë ditë, Radio KFOR-i ka marrë një mendim nga dietologia dhe nutricionistja znj. Ajshe Ibrahimi, e cila për dëgjuesit dhe lexuesit tanë ofroi këtë këndvështrim: “Dilni përpara pasqyrës dhe komplimentoni…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 6 maj të vitit 2002 kënga ‘Bohemian Rapsody’, nga bendi The Queen, u votua si singli më i preferuar i Mbretërisë së Bashkuar i të gjitha kohërave, në një sondazh të realizuar nga libri Guinness Hit Singles. Kënga ‘Imagine’ nga John Lennon ishte e dyta dhe në vendin e 3-të ishte kënga ‘Hey…

Details

Dita e sotme i dedikohet mamive

Sot, me 5 prill, në ‘Ditën Ndërkombëtare të Mamive’, bota vlerëson punën dhe përkushtimin e mamive si dhe vlerëson rëndësinë që ka ky personel mjekësor i përbërë nga gra e burra, për nënat para, gjatë shtatzënisë dhe në javët e para pas lindjes. Mbi rëndësinë e mamive në jetën tonë, për Radio KFOR-in foli Kryetarja…

Details

Mësimdhënësit, sfidat dhe sukseset e tyre gjatë pandemisë

Qysh nga fillimi i pandemisë së shkaktuar nga CoViD-19, Radio KFOR-i në vazhdimësi i ka kushtuar kampanja të ndryshme promovuese punës, angazhimit, lodhjes dhe rrezikut që sfidon stafin mjekësor, të cilët me të drejtë nga mbarë globi u shpallën si heronjtë e pandemisë. Mirëpo, krahas stafit mjekësor, profesioni i mësimdhënësit po ashtu konsiderohet profesion me…

Details

Lumturia e njeriut gjendet në natyrë

Lidhja me natyrën, mbetet një mënyrë e fuqishme për të larguar stresin, për të shmangur izolimin që mund të sjellë distancimi shoqëror si dhe për të krijuar një jetë më të shëndetshme. Të gjitha këto të mira na i dhuron shëtitja në natyrë, mirëpo këtë e tha për Radio KFOR-in edhe  kryetari i OJQ-së “Hiking…

Details

Kjo ditë i dedikohet zjarrfikësve në gjithë botën

‘Dita Botërore e Zjarrfikësve’ u krijua në vitin 1999, për të nderuar pesë zjarrfikës të cilët humbën jetën në mënyrë tragjike gjatë një zjarri të madh që ndodhi në Australi. Në këtë ditë po ashtu kujtojmë edhe mijëra zjarrfikës të tjerë në gjithë botën, që humbën jetën e tyre për të shpëtuar të tjerët. Për…

Details