Radio KFOR-i sot filloi kampanjën e turizmit

Turizmi në Kosovë është një përvojë e mrekullueshme për të zbuluar peizazhet natyrore, trashëgiminë kulturore dhe gjestin mikpritës të popullit kosovar. Nëse jeni në kërkim të një destinacioni të rehatshëm dhe tërheqës, Kosova sigurisht që ia vlen të vizitohet. Përmes kampanjës #TOURISM, përgjatë gjithë muajit qershor, Radio KFOR-i do të promovoj vlerat e turizmit në…

Details

Më shumë dashuri dhe kujdes për njëri-tjetrin

Çdo ditë e më shumë njerëzit kanë nevojë për më shumë dashuri, empati dhe kujdes të ndërsjellë. Dita e sotme 7 qershor, nënvizon rëndësinë që kanë aktet e vogla të kujdesit ndaj njëri-tjetrit, në ‘Ditën Botërore të Kujdesit’. Kjo ditë shënohet që nga viti 1997, kur një bebe e lindur para kohe me emrin Brighid,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 7 qershor, të viti 2002, shtëpia diskografike ‘Virgin Records’, njoftoi se ata kishin shkëputur kontratën me Victoria Beckham, pasi albumi i saj i parë debutues ‘VB’, i cili ju kushtoi mbi 5 milion dollarë, arriti që të shitej në vetëm 50.000 kopje. – Me 7 qershor, të vitit 2004, albumi ‘Back in Black’…

Details

Sot shënohet “Dita Botërore e Insekteve të Rrezikshme”

Për të rritur ndërgjegjësimin ndaj insekteve të rrezikshme, çdo vit më 6 qershor, shënohet ”Dita e Ndërgjegjësimit ndaj insekteve të rrezikshme”. Vlerësohet se mbi 900 milionë lloje të insekteve që gjenden në tokë, mund të jenë të rrezikshme për jetën e njeriut. Ato ndahen në katër kategori të ndryshme, në brumbuj, miza, flutura të natës,…

Details

Sot në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 6 qershor, të vitit 1992, rock bendi Guns N’ Roses, lansuan video klipin e këngës së tyre të famshme ‘November Rain’, në MTV. Ky video klip 9 minutësh, konsiderohet si një nga video spotet më të shtrenjta në botë, që arrin vlerën 1.5 milion dollarë. – Me 6 qershor, të vitit 1962, bendi…

Details

Mbro mjedisin, mbro tokën!

‘Dita Botërore e Mjedisit’ është dita më e madhe ndërkombëtare për mjedisin, e udhëhequr nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Mjedisin dhe mbahet çdo vit, që nga viti 1973. Tema e sivjetme që është përcaktuar të shënoj ditën e sotme, fokusohet në gjetjen e zgjidhjeve ndaj përdorimit apo ndotjes plastike, me moton #BeatPlasticPollution (Mundni…

Details

Policia e Kosovës, apelon për kujdes të shtuar në trafik

Policia e Kosovës vazhdimisht është në dispozicion të qytetarëve, duke u kujdesur për sigurinë dhe rendin në gjithë Kosovën. Në rrugët e Kosovës, pothuajse çdo ditë ndodhin aksidente dhe këtë e tregojnë statistikat e Policisë së Kosovës, të cilët në vazhdimësi bëjnë thirrje për kujdes të shtuar dhe ndërmarrin fushata vetëdijesuese, me qëllim që pjesëmarrësit…

Details