Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 13 shkurt të vitit 1996, u publikua albumi ‘All Eyez on Me’ nga reperi Tupac. Albumi shiti mbi 10 milion kopje vetëm në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Këngëtari britanez Robbie Williams ka lindur sot me 13 shkurt të vitit 1974. Williams  fitoi famën më të madhe si pjesë e bandit ‘Take That’, për…

Details

Së shpejti mbahet konferenca ‘Greening Western Balkan’

‘Këshilli Rinor i Ballkanit’ po e organizon konferencën ‘Greening Western Balkan’, në të cilën do të diskutohet për fushën e mjedisit dhe energjisë së rinovueshme, në kuadër të projektit ‘Today’s’. Kjo konferencë, do të mbledh të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor, për të diskutuar për mjedisin. Tema e konferencës është ‘Ta bësh Ballkanin Perëndimor Jeshil’,…

Details

Kontributi i grave shpikëse në shoqëri

Në të gjithë botën dhe përgjatë historisë, gratë inovative kanë zhvilluar, testuar dhe përsosur krijimet e tyre. Gratë shpikëse qëndrojnë pas shumë prej produkteve dhe teknologjive që ne i përdorim çdo ditë, zgjuarsia e të cilave ndihmoi për të formësuar botën siç e njohim gjatë dy shekujve të fundit. Nga gomonet e shpëtimi e deri…

Details

Rëndësia e librave në zhvillimin e fëmijëve

Leximi është thelbësor për të ndihmuar fëmijët të kenë një zhvillim më të lartë dhe të bëhen shumë më të suksesshëm në jetë. Ekspozimi i fëmijëve me libra, është një urë që i lidh ata me suksese gjatë gjithë jetës. Kjo urë përfaqësohet jo vetëm nga prindërit, por edhe nga edukatorët dhe shoqëria. Nga ky…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 12 shkurt të vitit 2017, Adele ishte fituesja më e madhe në ceremoninë e 59të të Grammy Awards me pesë trofe, duke përfshirë çmimet: Albumin e Vitit për albumin e saj 25, Rekordin e Vitit dhe çmimin për këngën më të mirë për këngën ‘Hello’. Ishte 12 shkurti i vitit 1997, kur Snoop Dogg…

Details

“Gratë dhe Vajzat në Shkencë” tema e sotme në ‘Debat n’Shilte’

Edicioni i sotëm, 11 shkurt,  i ‘Debat n’Shilte’, organizuar nga Qendra për Hulumtime Psiko-Sociale dhe Mjekësore (QHPSM), i është dedikuar shënimit të “Ditës Ndërkombëtare të Grave dhe Vajzave në Shkencë. Kjo, për të shprehur mirënjohje për rolin e rëndësishëm që luajnë gratë dhe vajzat në shkencë dhe teknologji. Lidhur me këtë aktivitete Radio KFOR-i ka…

Details