Mundësi për të punuar në një ekip shumë-etnik, me udhëheqësit e rinj të Kosovës

Organizata ” United Youth Task Force” do të filloj së shpejti një projekt mbi pjesëmarrjen gjithëpërfshirëse të të rinjve në proceset vendimmarrëse lokale, me titullin “Youth T.R.A.I.N.” “United Youth Task Force” është në kërkim të të rinjve nga komunitete të ndryshme, për t’u bërë Koordinatorë Lokal në disa regjione të vendit tonë. Të interesuarit duhet…

Details

Psikopedagogjia, një lëmi e cila mungon në Kosovë

Psikopedagogjia është një ndërthurje e dy degëve kryesore të studimit të Pedagogjisë dhe Psikologjisë, e cila u siguron studentëve mjetet e nevojshme për të marrë pjesë në faza të ndryshme dhe në të gjitha fushat e procesit të mësimdhënies dhe të mësim-nxënies, duke hartuar materialin mbështetës të nevojshëm për ta bërë më të lehtë këtë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 5 mars 1956, Frank Sinatra lansoi albumin e tij të dhjetë “Songs for Swingin’ Lovers”, i cili menjëherë u ngjit në krye të albumeve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar. Ky konsiderohet si një nga albumet më të mirë të epokës së tij. – Në këtë ditë të vitit 1963, The Beatles…

Details

Diskutim rajonal për arsimin pas Covid-19

Nesër (5 mars), duke filluar nga ora 15:00, do të shpaloset studimi “Rimendimi i arsimit në Ballkanin Perëndimor pas Covid-19”. Në këtë studim është punuar që nga vera e vitit të shkuar dhe përpilues të tij janë Gentiola Madhi dhe Francesco Trupia. Për të kuptuar më shumë rreth këtij studimi, Radio KFOR-i ka intervistuar, studiuesen…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 4 mars 1967, The Rolling Stones u radhitën në pozitën numër 1 në US Singles me këngën “Ruby Tuesday”. – Më 4 mars 1993, Whitney Houston dhe Bobby Brown u bënë prindër të një vajze, të quajtur Bobbi Kristina. – The Rolling Stones regjistruan albumin e tyre “Love You Live” në Toronto në…

Details

Shënohet sot “Dita Botërore e Jetës së Egër”

Prezenca e jetës së egër e pasuron botën, prandaj me qëllim të rritjes së ndërgjegjësimit mbi kafshët dhe bimët e egra në botë ‘Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara’, më 20 dhjetor të vitit 2013, nënshkroi Konventën për Tregtinë Ndërkombëtare të Specieve të Rrezikuara të Faunës dhe Florës së Egër (CITES), shpalli datën 3…

Details