Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 26 tetor në vitin 2015, Justin Bieber fitoi 5 çmime në MTV (European Music Awards), dukë përfshirë edhe çmimin e publikut. Taylor Swift fitoi çmimin e këngës më të mirë me këngën‘Bad Blood’, ndërsa Rihanna u shpërblye me çmimin e këngëtares më të mirë të vitit. Në po këtë datë, këngëtarja me famë botërore…

Details

Dobitë e mjaltit dhe vitaminës C

Veçanërisht gjatë sezonës se dimrit dhe në këtë kohë pandemie, vitamina C është shumë e rëndësishme për mbrojtjen e organizmit, pasi ndikon në rritjen e prodhimit të qelizave të bardha, për të mbajtur në gjendje të mirë enët e gjakut, nevojitet për absorbimin e hekurit nga organizmi si dhe rikuperimin e shpejtë në rast sëmundje. Vitamina…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 25 tetor të vitit 1969, kënga ‘Sugar Sugar’ nga rock grupi ‘The Archies’, ishte në pozitën e parë në top listën muzikore në Mbretërinë e Bashkuar. Ata qëndruan në krye të top listës për tetë javë dhe gjithashtu shitën mbi gjashtë milion kopje të albumit në të gjithë botën. Në po këtë datë në…

Details

Sot shënohet “Dita Botërore e Zhvillimit të Informacionit”

Data e sotme, 24 tetori, i është ndarë shënimit të “Ditës Botërore të Zhvillimit të Informacionit”. Radio KFOR-i ka intervistuar Shefin e Departamentit të Gazetarisë në UP, Muhamet Jahiri, i cili tregoi për rëndësinë që ka kjo ditë: “Unë besoj që “Dita Botërore e Zhvillimit të Informacionit”, duhet ta ketë rëndësinë e vet sepse natyra…

Details

Sot shënohet “Dita e Kombeve të Bashkuara”

Data e sotme 24 tetor, shënon “Ditën e Kombeve të Bashkuara (KB)”, e cila është festuar që nga viti 1948, duke shënuar përvjetorin e hyrjes në fuqi të “Kartës” së KB, në vitin 1945. Në vitin 1971, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara rekomandoi që kjo ditë të shënohet si ditë zyrtare dhe të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 24 tetor të vitit 1962, këngëtari amerikan James Brown regjistroi albumin e tij legjendar ‘Live At The Apollo’. Albumi u rendit në pozitën e 24 si një nga albumet më të mira të të gjitha kohërave në revistën ‘The Rolling Stones’. Në po këtë datë, Paul McCartney në vitin 1979 mori një medalje nga…

Details

Mendimi pozitiv, shërim për shpirtin dhe mendjen

“Hyjnorja është brenda jush, ajo është duke rrjedhur dhe vazhdon të marrë frymë përmes jush dhe te ju. Në këtë moment ajo është duke pulsuar në çdo qelizë të trupit tuaj. Mjafton një frymëmarrje e thellë që të filloni të plotësoheni me hyjnoren, të filloni të shëroni jetën tuaj”, janë këto fragmente të shkëputura nga…

Details