Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 6 dhjetor të vitit 1965, The Rolling Stones inçizuan këngën e famshme ‘19th Nervous Breakdown’, në studion RCA në Los Angeles. Në këtë ditë në vitin 1969, Led Zappelin debutuan në Amerikë me këngën ‘Whole Lotta Love’, duke u bërë një nga këngët më të dëgjuara në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në vitin…

Details

Të rejat javore në teknologji

Shitja e orëve inteligjente sa vjen e rritet. Statistikat e fundit tregojnë që orët inteligjente po gëzojnë shtrirje çdo herë e më të madhe në treg. Gjatë tremujorit të tretë të këtij viti, ka pasur një rritje të dërgesave prej 16% të orëve të mençura, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2020. Javën që…

Details

Dita Botërore e Dheut (Tokës)

Data e sotme, 5 dhjetori, shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Dheut (Tokës)’, një ditë për të përqendruar vëmendjen në rëndësinë e tokës së shëndetshme dhe për të avokuar për menaxhimin e qëndrueshëm të burimeve të tokës. Për të shënuar rëndësinë e kësaj dite, Radio KFOR-i ka zhvilluar një intervistë me drejtorin e ‘Institutit Bujqësor të Kosovës’,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 5 dhjetor të vitit 1973, Paul McCartney publikoi albumin e tij të pestë pas largimit nga The Beatles. Albumi ‘Band on the Run’, që përfshinte këngët: ‘Jet’ dhe ‘Bluebird’ u bë një nga albumet më të suksesshme të këngëtarit. Në këtë datë të vitit 1992, Whitney Houston lansoi këngën e saj të famshme ‘I…

Details

Dita Botërore e Bankave

Më 19 dhjetor 2019, Asambleja e Përgjithshme e OKB-së miratoi rezolutën 74/245, përmes së cilës caktoi datën e sotme, 4 Dhjetor, si ‘Ditë Ndërkombëtare të Bankave’. Për të shënuar ditën e sotme dhe për tu njohur me gjendjen e bankave dhe sistemin bankar në Kosovë, Radio KFOR-i mori më shumë detaje nga Kryeshefi Ekzekutiv në…

Details

Dhjetori përshkohet me llojllojshmëri filmash

Kemi hyrë tashmë në muajin dhjetor, i cili përveç filmave me përmbajtje festive, sjellë po ashtu edhe zhanre të tjera filmash, me datat dhe titujt e të cilëve, mund të njoftoheni poshtë këtij lajmi: Filmi ‘The Scrapper’ – Data e publikimit: 07 dhjetor Filmi ‘So Late So Soon’ – Data e publikimit: 09 dhjetor Filmi…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 4 dhjetor të vitit 18971, Led Zeppelin qëndruan për dy javë në pozitën e pare, në top listën e këngëve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar, me albumin ‘Four Symbols’ dhe këngën e tyre 8 minutëshe ‘Stairway to Heaven’. Me këtë album ata shitën mbi 23 milion kopje, vetëm në Amerikë. Në këtë…

Details

Këngët më të reja në Radio KFOR

Për rëndësinë e muzikës dhe ndikimin që ka ajo në disponimin e gjithsecilit, më së miri e dinë dëgjuesit e Radio KFOR-it, të cilët çdo ditë e shijojnë atë përmes frekuencave si dhe përmes platformave të ndryshme online. Këtë disponim të mirë, ekipi i Radio KFOR-it mundohet që përmes punës së palodhshme, ta përcjellë atë…

Details

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Personave me Aftësi të Kufizuar’

Sipas ‘Organizatës Botërore të Shëndetësisë’, më shumë se një bilion njerëz në të gjithë botën jetojnë me aftësi të kufizuar, prandaj Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara vendosi që data 3 dhjetor të shënojë ‘Ditën Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuar’, me qëllimi të promovimit të të drejtave, mirëqenies së personave me aftësi…

Details