Qeveria Japoneze me projekt multietnik për të rinjtë e Ballkanit

Organizata ndërkombëtare që vepron nëpërmes projekteve të tyre në 6 vendet e Ballkanit Perëndimor ‘Regional Youth Cooperation Office (RYCO)’, ka ofruar një mundësi të shkëlqyer për të gjithë studentët e Kosovës, Serbisë, Malit të Zi, Maqedonisë së Veriut, Bosnjës e Hercegovinës dhe Shqipërisë, për tu bërë pjesë e një programi që përfshin shkëmbime kulturore dhe…

Details

‘Wikipedianët e gjuhës shqipe’, kontribuues të cilësisë së Gjuhës Shqipe në ‘Wikimedia’

Të gjithë jemi të familjarizuar me enciklopedinë “Wikipedia”, të cilës i referohemi sa herë që duam të dimë më shumë rreth një çështjeje apo individi të caktuar, mirëpo jo të gjithë e dimë ekzistimin e grupit të përdoruesve ”Wikipedianët e gjuhës shqipe”?! Me qëllim të rritjes së sasisë dhe cilësisë së artikujve dhe materialeve multimediale…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 9 shkurt të vitit 1956, Elvis Presley publikoi këngën e tij  ‘Heartbreak Hotel’,  prodhuar nga RCA Records. Albumi me këtë këngë shitit rreth  300,000 kopje vetëm në javën e parë dhe duke arritur pas disa muajsh në 1 milion, duke e bërë këtë këngë rekordin e artë të këngëtarit. Në këtë datë të vitit…

Details

Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Epilepsisë”

Monumente dhe ndërtesa të ndryshme, në gjithë botën, do të ndriçohen sot me ngjyrë vjollcë, për të shënuar “Ditën Ndërkombëtare të Epilepsisë”, e cila çdo 8 shkurt nxjerrë në pah problemet me të cilat përballen njerëzit e prekur nga epilepsia, familjet dhe kujdestarët e tyre, në çdo pjesë të botës. Sëmundja e epilepsisë shkaktohet nga…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 8 shkurt në vitin 2001, Katy Perry e cila ishte vetëm 16 vjeçare në atë kohë, publikoi albumin e saj ‘Gospel’, me emrin e saj të vërtetë Katy Hudson. Në këtë datë të vitit 2015, këngëtari britanik Sam Smith fitoi katër çmime Grammy në Amerikë, përfshirë çmimet prestigjioze për rekordin më të mire, këngën…

Details

Të rejat më të fundit në teknologji

Britania pritet të jetë vendi i parë në botë që veturave pa shoferë në rrugë. Tashmë edhe Kombet e Bashkuara kanë dhënë leje për teknologjinë e re, por deri më tani është e kufizuar vetëm në rrugë ku trafiku është jo i rënduar dhe ku nuk lejohet të kalojnë këmbësorët. Derisa Britania morri leje për…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 7 shkurt në vitin 1985, kënga e famshme ‘New York, New York’ nga  Frank Sinatra, u bë himni zyrtar i New Yorkut. Kënga ishte kënduar fillimisht nga aktorja Liza Minnelli, në filmin me të njejtin emër në vitin 1977. Në këtë datë në vitin 2008, Amy Winehouse nuk mund të merrte pjesë në ceremoninë…

Details