Qeveria e Austrisë i ndanë çmimin e parë për arritje ndërkulturore, organizatës nga Kosova ‘Education Code’

Organizata ‘Education Code’ nga Kosova, e cila merret me fuqizimin e komuniteteve të margjinalizuara, të rinjve dhe grave, ka fituar çmimin e parë në garën e projekteve ndërkombëtare në Austri ‘Intercultural Achievement Awards’. Çmimi i kategorisë ‘Recent Event’, ka vlerësuar arritjet e projektit ‘Ma Kupton Heshtjen’, të kësaj organizate, i cili synon t’u japë fëmijëve,…

Details

6.000 maska mbrojtëse i dhurohen komunitetit të Romëve, në Mitrovicë

Tri veprime kryesore që duhet t’i ndërmarrim për të qëndruar sa më larg pandemisë ‘CoViD -19’, është bartja e maskës, mbajtja e distancës si dhe higjiena e duarve. Meqë jo të gjithë kanë mundësi të blejnë maska, “Advancing Together” (AT), organizatë partnere e UNHCR Kosovë, së bashku me përfaqësuesit e komuniteteve dhe Organizatës Joqeveritare “Përparimi…

Details

Fuqizimi i grave në fusha të ndryshme zhvillon vendin dhe botën

Fuqizimi i grave, është pika më e rëndësishme që duhet të mbështetet zhvillimi i përgjithshëm i një vendi, pasi rritë cilësinë dhe sasinë e burimeve njerëzore të disponueshme për zhvillim. Pikërisht për këtë temë, Radio KFOR-i kontaktoi Drejtoreshën ekzekutive të Forumit për Lidership dhe Diplomaci, zonjushën Njomza Emini, e cila me punën e saj të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 18 nëntor të vitit 1993, Nirvana regjistroi një sesion të veçantë të këngëve të tyre në MTV në New York. Nirvana po ashtu, kënduan një listë të këngëve nga materiale kryesisht më pak të njohura dhe versione të këngëve të këngëtarëve tjerë. Me albumin që përmbante këto këngë ata fituan çmimin ‘Grammy’, për albumin…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 17 nëntor të vitit 1984, grupi Wham ishin në  pozitën e parë të albumeve më të dëgjuara në ​​ Mbretërinë e Bashkuar, me këngën  ‘Make It Big’ dhe në pozitën e parë në Amerikë me këngën ‘Wake Me Up Before You Go-Go’. Në këtë datë në vitin 2003, 21 vjeçarja në atë kohë Britney…

Details

Fillon java e Arsimimit Ndërkombëtar në Prishtinë

American Advising Center (AAC) qendra zyrtare në Kosovë e rrjetit EducationUSA, po organizojnë edhe këtë vit ‘Javën e Arsimimit Ndërkombëtar’. Prej sot (16 nëntor) e deri më 20 nëntor, studentët do të kenë rastin të informohen për mundësi të shumta për të studiuar në vende të ndryshme të botës, nëpërmes platformës së video komunikimit ‘Google…

Details