Në këtë datë në muzikë veçohen këto ngjarje

– Me 2 prill të vitit 2001, këngëtarja Mariah Carey, nënshkroi kontratën me të ardhurat më të larta në histori të muzikës. Në atë kohë, Carey, ishte vetëm 31 vjeçe dhe u pagua 60 milion dollarë nga shtëpia diskografike ‘Virgin Records’ për inçizimin e 3 albumeve. Ajo arriti që të shes mbi 120 albume në…

Details

Maska mbrojtëse 3D kundër virusit Covid-19

Në këto ditë kur bota po përballet me pandeminë Covid -19 fokusi më I madh është në gjetjen e mënyrave të ndryshme për tu shëruar apo edhe për tu mbrojtur nga ky virus. Një gjë të tillë është duke e bërë edhe  Prof. Dr. Shaban Buza, profesor në Universitetin e Prishtinës, i cili ka nisur…

Details

Në këtë datë në muzikë veçohen këto ngjarje

Me 1 Prill 1989 Madona publikoi albumin e saj të tretë ‘Like a Prayer’ . Ky album qëndroi për 70 javë në top listat muzikore na Amerikë. Në këtë ditë në Prill të vitit 2013 album i nënshkruar i  Beatles ‘Lonely Hearts Club Band’, u shit për 300 mijë dollarë në një ankand në Dallas…

Details

‘BONEVET’ organizon webinar për gjuhën programuese ‘Scratch’

Fondacioni “BONEVET”, sot, më 1 prill, duke filluar nga ora 18:00 do të organizojë një webinar për t’iu mësuar fëmijëve gjuhën programuese ‘Scratch’, përmes së cilës mund të krijohen lojëra, tregime dhe punime të ndryshme artistike. Mentorja në ‘BONEVET’, Edona Bejtullahu, për Radio KFOR-in ka treguar për qëllimin e organizimit të webinareve të tilla: “Javët…

Details

Përmes video-shkollës, Rinor Ukimeri, mëson të interesuarit t’i bien instrumenteve muzikore

Me këngën ‘Tren për Përzeren’ të grupit të famshëm ‘Gjurmët’, muzicienti, Rinor Ukimeri, ka filluar serinë e publikimit të udhëzimeve në platformën online, për t’i mësuar të interesuarit të luajnë në kitarë, përmes video-shkollës muzikore me këngë shqipe. Në një intervistë për Radio KFOR-in, producenti Ukimeri, ka treguar se kur ka filluar që t’i mësojë…

Details

Ndërpritet transporti publik në gjithë Kosovën

‘Ministria e Punëve të Brendshme’ e Kosovës, ka vendosur që nga sot (31.03)  të ndërpriten lëvizjet e tranporitit publik në gjithë Kosovën, si masë parandaluese për shpërndarjen e virusit Covid-19. Këtë vendim e ka përkrahur edhe ‘Komuna e Prishtinës’, megjithatë ky vendim do të ndikojë në qarkullimin e njerëzve të cilët nuk kanë mjete të…

Details

Në këtë datë në muzikë veçohen këto ngjarje

Më 31 mars të vitit 1987, Prince lansoi albumin e nëntë “Sign o’ the Times”, i cili përmbante edhe tri hitet e tij më të mëdha: “’If I was Your Girlfriend’, ‘U Got the Look’ dhe ‘Sign o’ the Times”. Në vitin 1989, Revista “Time Out” e rënditi këtë album si albumin më të mirë…

Details

Në këtë datë në muzikë veçohen këto ngjarje

Në këtë ditë të vitit 1968 lindi këngëtarja kanadeze me famë botërore, Celine Dion, e cila kishte zënë vendin e parë në të gjitha toplistat me hitin e saj “My Heart Will Go On”, e cila ishte edhe kolonë zanore e filmit të famshëm “Titanic”. Më 30 mars 1994, Pink Floyd nisi në Miami turneun…

Details