Dita Botërore e Bankave

Më 19 dhjetor 2019, Asambleja e Përgjithshme e OKB-së miratoi rezolutën 74/245, përmes së cilës caktoi datën e sotme, 4 Dhjetor, si ‘Ditë Ndërkombëtare të Bankave’. Për të shënuar ditën e sotme dhe për tu njohur me gjendjen e bankave dhe sistemin bankar në Kosovë, Radio KFOR-i mori më shumë detaje nga Kryeshefi Ekzekutiv në…

Details

Dhjetori përshkohet me llojllojshmëri filmash

Kemi hyrë tashmë në muajin dhjetor, i cili përveç filmave me përmbajtje festive, sjellë po ashtu edhe zhanre të tjera filmash, me datat dhe titujt e të cilëve, mund të njoftoheni poshtë këtij lajmi: Filmi ‘The Scrapper’ – Data e publikimit: 07 dhjetor Filmi ‘So Late So Soon’ – Data e publikimit: 09 dhjetor Filmi…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 4 dhjetor të vitit 18971, Led Zeppelin qëndruan për dy javë në pozitën e pare, në top listën e këngëve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar, me albumin ‘Four Symbols’ dhe këngën e tyre 8 minutëshe ‘Stairway to Heaven’. Me këtë album ata shitën mbi 23 milion kopje, vetëm në Amerikë. Në këtë…

Details

Këngët më të reja në Radio KFOR

Për rëndësinë e muzikës dhe ndikimin që ka ajo në disponimin e gjithsecilit, më së miri e dinë dëgjuesit e Radio KFOR-it, të cilët çdo ditë e shijojnë atë përmes frekuencave si dhe përmes platformave të ndryshme online. Këtë disponim të mirë, ekipi i Radio KFOR-it mundohet që përmes punës së palodhshme, ta përcjellë atë…

Details

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Personave me Aftësi të Kufizuar’

Sipas ‘Organizatës Botërore të Shëndetësisë’, më shumë se një bilion njerëz në të gjithë botën jetojnë me aftësi të kufizuar, prandaj Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara vendosi që data 3 dhjetor të shënojë ‘Ditën Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuar’, me qëllimi të promovimit të të drejtave, mirëqenies së personave me aftësi…

Details

Bëhuni pjesë e fushatës ‘Dashniekujdes’ dhuro për nënat dhe fëmijët në nevojë

‘Aksioni për Nëna dhe fëmijë’, tash e disa vite angazhohet në përmirësimin e shëndetit të nënave dhe fëmijëve. Misioni i kësaj organizate është të edukojë, zhvillojë, avokojë fuqishëm dhe t’i japë përparësi të lartë aktiviteteve që do të zvogëlojnë shkallën e lartë të vdekshmërisë së nënave dhe foshnjave në Kosovë. Fushata ‘Dashniekujdes’, po organizohet për…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 3 dhjetor të vitit 1964, The Rolling Stones ishin në pozitën e parë të top listës së këngëve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar, me këngën e tyre ‘Little Red Rooster’. Ata e inçizuan këtë këngë në Chess Studio në Chicago, në të njejtën studio ku Muddy Waters dhe Little Walter kishin inçizuar…

Details

Rëndësia e vaksinimit

Radio KFOR-i ka zhvilluar një intervistë me Udhëheqësin e Divizionit për Komunikim me Publikun në Ministrinë e Shëndetësisë, z. Faik Hoti, në lidhje me rëndësinë e vaksinimit dhe mbrojtjes nga CoVid-19, të cilën mund ta gjeni më poshtë: Radio KFOR-i: Sa është i rëndësishëm vaksinimi? Z. Faik Hoti: Vaksinimi sot është arma më efektive për…

Details