Përmes donacioneve të shumta CIMIC-u, kontribuon në përmirësimin e mirëqenies së të gjithë njerëzve në Kosovë

Ekipi Ushtarak dhe Civil (CIMIC) i KFOR-it, përmes projekteve të shumta dhe donacioneve vazhdimisht po tregon përkushtimin dhe ndihmën ndaj të gjitha komuniteteve në Kosovë. Sot (09.11.21), CIMIC-u dhuroi makina të qepjes dhe materiale mbështetëse në ‘Qendrën për promovimin e drejtave të Grave, në Drenas, qendër kjo që ndihmon në fuqizimin dhe punësimin e gruas…

Details

Shënohet sot “Dita Botërore e Lirisë”

“Dita Botërore e Lirisë” është një festë vjetore në Shtetet e Bashkuara, e shpallur për herë të parë në vitin 2001, nga Presidenti George W. Bush. 9 nëntori, është krijuar në shënim të rënies së “Murit të Berlinit”, i cili u ngrit në vitin 1961 dhe u shemb në vitin 1990. Në fakt, kjo festë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 9 nëntor në vitin 1966, John Lennon u takua për herë të parë me gruan e tij të ardhshme  Yoko Ono, në ekspozitën e saj ‘Piktura dhe objekte të papërfunduara’ në Galerinë Indica në Londër. Në nëntor të viti 2014, One Direction ishin fituesit e mëdhenj në ‘MTV Europe Music Awards’, të mbajtur në…

Details

Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Radiologjisë”

8 nëntori i vitit 1895, ishte dita kur shkencëtari Wilhelm Conrad Rontgen, zbuloi ekzistimin e rrezeve X dhe kjo datë që nga viti 2012, tanimë shënohet edhe si “Ditë Ndërkombëtare e Radiologjisë”. Për të shënuar këtë ditë, çdo vit caktohen tema të ndryshme, ndërsa këtë vit, temë e kësaj dite është “Radiologjia intervenuese –  Kujdesi…

Details

Përdorimi i paneleve solare në vendin tonë

Nga hulumtimet e shumta, kemi kuptuar se vendi ynë ka pozitë të favorshme gjeografike për investim në panele solare, meqë përdorimi i kësaj teknologjie është i mirë në shumë aspekte e sidomos në mbrojtjen e ambientit ku jetojmë. Fillimisht panelet solare u aplikuan në biznese dhe ndërtime të mëdha, por me kalimin e kohës po…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

M 8 nëntor të vitit 1971, Led Zeppelin publikuan albumin e tyre të katërt. Albumi nuk kishte ende titull duke ju referuar si ‘Four Symbol’. Ky album ka shitur mbi 37 milion kopje në të gjithë botën. Në vitin 2016,  Adele dyfishoi pasurinë e saj duke u shpallur artistja më e famshme britanike nën moshën…

Details

Të rejat javore në teknologji

Gjenerata e re Samsung, Galaxy 22, duket që do të jenë në duart e klientëve në janar të vitit 2022.  Burime brenda gjigandit kanë zbuluar se Samsung ka filluar prodhimin masiv të komponentëve për serinë Galaxy S22, për prezantimin e janarit të 2022-tës. Javën që kemi lënë pas, Samsung është bërë pesë e mediave teknologjike…

Details

Filmat premierë të javës së ardhshme

Filmdashës, bëhuni gati për projekte të shumta premierë, që do të mund t’i shikoni gjatë ditëve të ardhshme, ku do të keni mundësi të zhyteni në botën e filmave, varësisht prej zhanrit apo tematikës që ju e parapëlqeni. Në vijim, ju sjellim titujt dhe data e publikimit të këtyre filmave të rinj: Filmi ‘Clifford the…

Details