Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 27 Prill të vitit 2003 Madonna ishte në pozitën e parë në top listën e albumve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar me albumin ‘American Life’, që ishte edhe albumi I 8-të i këngëtares. Në vitin 2016 Beyoncé mbajti turneun e saj të parë solo në Amerikë. Në këtë turne ajo këndoi këngët…

Details

Kujdesuni për mjedisin, duke ndryshuar praktikat e blerjeve

Koha e përdorimit të një qeseje të plastikës është vetëm 30 minuta. Por, dëmet që një e tillë ia shkakton mjedisit, janë të pariparueshme për qindra vite. Sipas studimeve që janë bërë së fundmi, duhen 500 vite për t’u dekompozuar një qese plastike, shumica prej të cilave përfundojnë në dete, ku po ndikojnë në zhdukjen…

Details

Shënohet sot “Dita Botërore e Pronësisë Intelektuale”

“Dita Botërore e Pronësisë Intelektuale” shënohet çdo 26 Prill, duke synuar rritjen e ndërgjegjësimit dhe kuptimin e njerëzve për pronësinë intelektuale. Organizata Botërore e Pronësisë Intelektuale (WIPO) punon çdo vit së bashku me agjenci të ndryshme qeveritare, organizata joqeveritare, grupe të komuniteteve dhe individë të ndryshëm, për të promovuar “Ditën Botërore të Pronësisë Intelektuale”. Ata…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme, 26 Prill të vitit 1980, rock bendi amerikan ‘Blondie’ ishin në pozitën e parë në top listën e këngëve më të mira në Amerikë dhe Angli me singlin e tyre ‘Call Me’, që ishte edhe kolonë zanore në filmin ku luan e Richard Gere ‘American Gigolo’. Kjo këngë u bë…

Details

Roli i mediave dhe promovimi i personave që fëmijët ‘duhet’ t’i ndjekin si model në jetë

Ndikimi i mediave në zhvillimin psikologjik të fëmijëve është i rëndësishëm. Prindërit duhet të jenë të kujdesshëm gjatë ekspozimit të fëmijëve të tyre ndaj mediave duke përfshirë muzikën, video-lojërat dhe internetin në përgjithësi. Mediat promovojnë artistë, të rinj të famshëm, trende të reja botërore, lajme këto të cilat jo gjithmonë kanë ndikim të mire tek…

Details

Artistë të njohur kanë nga një mesazh për të gjithë dëgjuesit e Radio KFOR-it

Artistë dhe personalitete të ndryshme të njohur, i janë bashkuar fushatës ‘#rriNshpi’, mirëpo kësaj radhe përmes Radio KFOR-it, kanë bërë thirrje tek të gjithë qytetarët dhe tek të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë, që të qëndrojnë në shtëpi dhe të respektojnë maksimalisht të gjitha rekomandimet e organizatave shëndetësore, në lidhje me pandeminë ‘Covid –…

Details

Çka duhet të vizitoni, kur t‘jeni në Kosovë

Për të kaluar ditë pushimi në vendin e vogël ballkanik, në Kosovë, vendi ka shumë për të ofruar. Andaj, nëse keni ndonjë mysafir të huaj që do të qëndrojë për disa ditë në Kosovë, ju mund të sugjeroni këto vende për t’i vizituar: – Rugova, një regjion i përshtatshëm për alpinizëm, bjeshkatari, skitari, ngjitje në…

Details

Fakte interesante!

Mësoni më shumë rreth botës së mahnitshme, me fakte interesante për jetën dhe hapësirën të cilat shumë herë edhe na mahisin. Radio KFOR-i kohë pas kohe do t’ju ofrojë fakte të ndryshme interesante, disa nga të cilat mund t’i lexoni në vijim: – A e keni ditur se sa pluhur hapësinor bie çdo vit në…

Details