Filharmonia e Kosovës së shpejti vjen me koncert premierë

Pandemia globale SARS-CoV-2, veç tjerash ka zbehur edhe aktivitetet kulturore, duke ndikuar në anulimin apo shtyrjen e shumë ngjarjeve kulturore, disa prej të cilave janë realizuar duke respektuar masat rekomanduese nga organet përkatëse shëndetësore e disa të tjera kanë kaluar online. Pas 9 muajsh, Filharmonia e Kosovës do të mbajë koncertin premierë të Korit të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 2 dhjetor të vitit 1999, këngëtarja amerikane Britney Spears qëndroi për 82 javë në pozitën e parë të këngëve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar, me këngën ‘Baby one more time’. Britney Spears këtë vit shiti mbi 40 milion kopje të albumit të saj. Në këtë datë të vitit 2006, këngëtarja dhe aktorja…

Details

Rrëfimi i një gruaje të suksesshme, që menaxhoi qindra punëtorë të QKMF-së në Podujevë në përballjen me pandeminë

Ishte viti 2018, kur një grua plot energji, përkushtim dhe pasion për punë erdhi në pozitën e kryeinfermieres në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Podujevë. Znj. Ganimete Haxhiu, magjistre e Menaxhimit, tani 37 vjeçare, ka tri vite që menaxhon 246 punëtorë të kësaj Qendre, ku përfshihen infermierët, higjienistët, rojat dhe shoferët në gjithë territorin…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 1 dhjetor të vitit 1966, Tom Jones ishte në pozitën e parë të top listës muzikore në Mbretërinë e Bashkuar, me versionin e tij të këngës ‘Green, green grass of home’. Kjo këngë qëndroi për shtatë javë në këtë top listë, duke i mbledhur producentëve miliona dollarë nga shitjet e albumit të kësaj kënge.…

Details

Baleti i Kosovës sjell premierë shfaqjen ‘Sisters’

Më 3 dhjetor, 2020, Baleti Kombëtar i Kosovës do të sjell në Teatrin Kombëtar të Kosovës shfaqjen “Sisters”, e cila është premiera e dytë për vitin 2020. Në lidhje me këtë shfaqje, Radio KFOR-i ka kontaktuar ushtruesin e detyrës së Drejtorit të Baletit Kombëtar të Kosovës, Kreshnik Musollin, i cili na tregoi më shumë për…

Details

KOMF hapë platformën online “Afër fëmijës”

“Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë”- (KOMF) në mënyrë që të ndihmojë prindërit, kujdestarët dhe ofruesit e tjerë të shërbimeve për zhvillim të shëndetshëm të fëmijëve, ka  hapur një platformë online “Afër Fëmijës”. Të interesuarit për këtë platformë, mund të gjejnë aty një numër të madh të aktiviteteve, këshilla, udhëzime, histori dhe…

Details

Gastronomia në pandemi, siguria e të ushqyerit në restorante

Me paraqitjen e pandemisë në gjithë botën por edhe në Kosovë, gastronomia si shumë biznese të tjera, kanë pësuar humbje drastike. Kufizimi i lëvizjes së qytetarëve dhe mbyllja e bizneseve rezultuan në një ngadalësim të ekonomisë, humbje të vendeve të punës dhe punë me kapacitete të përgjysmuara. Me vendimin e fundit të institucioneve përkatëse në…

Details