Premierat filmike që dalin në treg javën e ardhshme

Fansa të filmave, ju që me padurim prisni të kuptoni se cilët janë filmat që i shtohen industrisë filmike botërore, të cilët mund t’i shikoni edhe ju, e Radio KFOR-i ju sjellë në listën e mëposhtme, titujt dhe datat e publikimit të tyre: Filmi ‘Beyond the Neon’ – Data e publikimit: 18 tetor Filmi ‘The…

Details

Gratë e zonave rurale, kontribuuese në familje dhe shoqëri

Nga prodhimi, përgatitja dhe shpërndarja e ushqimeve, puna e grave në zonat rurale e ndihmon rritjen e zhvillimit bujqësor, përmirësimin e sigurisë së ushqimit dhe luftimin e varfërisë në këto zona. Sot (15.10.22), nderohet dhe kërkohet vetëdijesim mbi sfidat dhe kushtet në të cilat punojnë gratë në këto zona në ‘Ditën Ndërkombëtare të Grave në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në këtë datë, të vitit 2003, hapi dyert për publikun Muzeu i Shtëpisë së Louis Armstrong. Me lokacion në lagjen Corona të Queens, të Nju Jork-ut, shtëpia ishte rezidencë e këngëtarit të ndjerë, për një kohë të gjatë. – Me 15 tetor, të vitit 1988, cover-i i “Red Red Wine”, i interpretuar me fillim…

Details

Këngët premierë në Radio KFOR

Edhe kjo javë që po e lëmë pas, ka qenë me prurje të shumta melodike, sa i përket premierave muzikore në Radio KFOR, me bashkëpunime befasuese dhe këngë ritmike. Më poshtë lajmit, mund ti gjeni titujt e këngëve më të fundit, të publikuara nga artistë të njohur ndërkombëtar: Baekho – No Rules Briston Maroney –…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 14 tetor, të vitit 2016, këngëtarja JoJo, publikoi albumin e saj të tretë me radhë, të cilin e titulloi ‘Mad Love’, i pari ky që nga viti 2006, pasi çështjet ligjore e kishin penguar atë që të publikojë materiale të reja muzikore. – Në këtë datë, të vitit 1972, Michael Jackson me këngën…

Details

2022-ta, vit i festivaleve në Kosovë

Në çdo vend të botës, festivalet gjallërojnë jo vetëm popullatën, por edhe ekonominë e vendeve. Në Kosovë, ky vit ka qenë shumë atraktiv, sidomos për gjeneratat e reja, duke marr parasysh larminë e festivaleve të cilat u organizuan në Kosovë. Përkundër faktit që vetëm deri tani janë realizuar dhjetëra festivale, kryesisht të karakterit kulturor dhe…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në këtë datë, të vitit 2002, grupi spanjoll Las Ketchup, arritën vendin e parë në top listat muzikore në Mbretërinë e Bashkuar, me këngën çuditërisht infektive dhe ritmike, të titulluar “The Ketchup Song”. Në SHBA, kënga u pozicionua vetëm në pozitën 54-të. – Më 13 tetor, të vitit 2016, Bob Dylan u nderua çmimin…

Details