Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 28 Qershor, të vitit 1968, rock bendi Pink Floyd, lansoi albumin e tyre të dytë me radhë, të titulluar ‘A Saucerful Of Secrets’, në Mbretërinë e Bashkuar. Ky ishte albumi i fundit  që u inçizua me të gjithë anëtarët e grupit. – Në po këtë datë, të vitit 1975, bendi The Eagles, arritën…

Details

Fakte interesante në Radio KFOR

Mësoni më shumë rreth botës së mahnitshme përmes fakteve interesante, të cilat në shumë raste edhe na mahnitin. Në vijim ju njohim me disa fakte interesante, të cilat ndoshta nuk i keni ditur më parë: – A e keni ditur se nëse u flisni njerëzve në veshin djathtë të tyre, do të jenë më të…

Details

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Mikro Ndërmarrjeve, Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme’

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara ka shpallur 27 Qershorin ‘Ditën e Mikro Ndërmarrjeve, Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme’, për të rritur ndërgjegjësimin e publikut për kontributin e tyre në zhvillimin e qëndrueshëm të ekonomisë globale. Sipas të dhënave të siguruara nga Këshilli Ndërkombëtar për Biznes të Vogël (ICSB), Ndërmarrjet Mikro, të vogla…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 27 Qershor, të vitit 1987, këngëtarja e ndjerë Whitney Houston, u bë gruaja e parë në historinë e Amerikës, që hyn në top listën e albumeve më të mira, me albumin e saj të titulluar ‘Whitney’. Ajo ishte po ashtu këngëtarja e parë femër, që arrin pozitën e parë në top listat Amerikane,…

Details

Kino ‘Jusuf Gërvalla’, nis serinë e diskutimeve publike ‘Agora’

Kino “Jusuf Gërvalla”, ka nisur një seri të re të diskutimeve publike, të cilat do të quhen diskutimet ‘Agora’. Në kuadër të këtyre diskutimeve, një nga eventet që do të mbahet nesër (27 qershor), është titulluar “Permakultura Urbane”. Radio KFOR-i ka kontaktuar drejtorin e ‘Anibarit’, njëkohësisht menaxher në Kino ‘Jusuf Gërvalla’, Vullnet Sanaja, i cili…

Details

‘Via Ferrata’ dhe ‘Zip Line’, ju ofrojnë aventura gjatë këtij vikendi

Kompania e Turizimit “Balkan Natural Adventure”, është përkujdesur që këtë vikend, ta bëjë akoma më atraktiv për adhuruesit e natyrës, duke ju ofruar adrenalinën që sjell ‘Via Ferrata’ dhe lëshimi me ‘Zip Line’, i cili do të monitorohet nga instruktorët e kësaj kompanie. Radio KFOR-i ka kontaktuar bashkëpronarin në Kompaninë ‘Balkan Natural Adventure’, Nol Krasniqi,…

Details

Rëndësia e gjyshërve në jetën e fëmijëve

Në këtë epokë të zhvillimit të hovshëm teknologjik, prindërit mund të mos jenë në gjendje të kalojnë shumë kohë me fëmijët e tyre, në krahasim me kohërat e kaluara. Mirëpo, në këto raste shpëtimtarët e fëmijëve janë gjyshërit, të cilët duke qenë më të lirë, u japin gjithë dashurinë dhe vëmendjen e munguar nipërve apo…

Details

Kërkohet vetëdijesim më i madh në “Ditën Ndërkombëtare kundër Abuzimit me Drogë dhe Trafikimit të Paligjshëm”

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, ka caktuar 26 qershorin si “Ditën Ndërkombëtare kundër Abuzimit me Drogë dhe Trafikimit të Paligjshëm”. Kjo ditë ka për qëllim vetëdijesimin për problemet që paraqesin substancat narkotike për shoqërinë në përgjithësi. Qendra “Labrint”, që është e shtrirë në disa qytete në vendin tonë, është një nga qendrat që…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Sot, feston ditëlindjen këngëtarja dhe aktorja Ariana Grande, e lindur në vitin 1993 në Floridë të Amerikës.  Albumi i saj i dytë ‘My everything’, i publikuar në vitin 2014, arriti pozitat e para në top listat muzikore në shumë vende të botës, duke i sjellë sukses ndërkombëtar këngëtares. Po ashtu, hiti i saj i…

Details