Shënohet sot ‘Dita Botërore e Telekomunikacionit dhe Shoqërisë së Informacionit’

Çdo vit më 17 maj shënohet ‘Dita Botërore e Telekomuniacionit dhe Shoqërisë së Informacionit’, qëllimi i së cilës është, që të ndihmoj në ngritjen e vetëdijes për mundësitë që përdorimi i Internetit dhe teknologjive të tjera të informacionit dhe komunikimit mund të sjellin në shoqëri dhe ekonomi si dhe mënyrat për të kapërcyer ndarjet digjitale.…

Details

Ekspozita “Unusual Message”, bashkon artistë nga e gjithë bota

Sot (16 maj), në Galerinë Qahili do të hapet ekspozita “Unusual Message”, e cila shpalos krijime të 72 artistëve e njëkohësisht profesorëve të 12 Universiteteve të ndryshme të botës, si nga Kosova, Amerika, Bosnja e Hercegovina, Qipro, Franca, Meksika, Polonia, Rumania, Turqia, etj. Artistët në fjalë elemente të jetës së përditshme i kanë kthyer në…

Details

Përmes ngjarjeve artistike, përkrahen personat me sindromën down

Organizata ‘Down Syndrome Kosova’ vazhdon të realizoj aktivitete të ndryshme në dobi të personave me sindromën down, kësaj radhe përmes disa ngjarjeve artistike. Për herë të parë në Kosovë do të performoj grupi i vallëzimit “Larondina“ nga Anglia, më 21 maj, në Teatrin ”Adriana Abdullahu”, në Ferizaj, duke filluar nga ora 18:00. Më pas, me…

Details

Me program të larmishëm së shpejti nis festivali ‘ReMusica’

Festivali Ndërkombëtar i Prishtinës “ReMusica” edicioni i 18-të me radhë, i cili ka për mision promovimin e muzikës bashkëkohore, do të nis së realizuari më 24 maj, në ora 20:00, në Amfiteatrin e Bibliotekës Universitare të Kosovës. Do të jetë Petrit Çeku në kitarë, Pedro Ribeiro Rodrigues dhe Tomislav Vuksic, të dy në kitarë, muzicientët…

Details

Vazhdon projekti për ‘Shkolla më të mira në Kosovë’

Projekti “Ngritja e kapaciteteve në arsimin fillor”, i mbështetur nga organizata qeveritare gjermane GIZ, po vazhdon me synimin për ‘Shkolla më të mira në Kosovë’, e cila ka nisur para dy vitesh. Aktiviteti në fjalë, mbahet në shkollën fillore “Xhemail Mustafa” në Prishtinë, me 16 maj 2019, prej orës 11:00 deri më 13:00. Kësaj radhe…

Details

Në Prishtinë fillon ‘Konferenca Ndërkombëtare për Siguri Kibernetike dhe Privatësi’

Tashmë ka nisur, në Swiss Diamond Hotel, në Prishtinë, Konferenca më e madhe Ndërkombëtare për Siguri Kibernetike dhe Privatësi, që organizohet nga komuniteti Cyber Security and Privacy, në bashkorganizim me UBT-në, ngjarje e cila mirëpret ekspertë dhe folës të shumtë, të cilët do të diskutojnë për sfidat dhe ofrimin e zgjidhjeve në këtë sektor. Edhe…

Details

Së shpejti mbahet maratona “Prishtina Trail Marathon 2019”

Po afron një mundësi brilante më shumë, për adhuruesit e vrapimit. Për herë të parë në Prishtinë do të mbahet “Prishtina Trail Marathon”, garë kjo e vrapimit nëpër shtigje në Kosovë, e cila do të mbahet në parkun e Gërmisë, në Prishtinë. Maratona do të organizohet nga klubi i vrapimit “X Trailers”, e certifikuar nga…

Details