Dita Ndërkombëtare e Ngrënies së një Molle në Ditë

E shtuna e tretë e muajit shtator i është ndarë shënimit të “Ditës Ndërkombëtare të Ngrënies së një Molle në Ditë”  e cila sivjet po festohet më 21 shtator. Shënimi i një dite të tillë gërsheton disa arsye, sa shëndetësore aq edhe kulturore. Mollët kanë histori të gjatë në shumë vende të botës të cilat…

Details

Sot bota shënon Ditën e Mirënjohjes

Mirënjohja na bën të vetëdijshëm që jeta është një dhuratë, dhe se thesari dhe mbrojtja e kësaj dhurate është thelbësore. Festimi i Ditës së Mirënjohjes filloi në vitin 1965, në Hawaii, kur në një mbledhje ndërkombëtare u vendos zyrtarisht që brenda një dite në vit të ketë mirënjohje dhe vlerësime për shumë gjëra të mrekullueshme…

Details

T’i buzëqeshim paqes në Ditën ndërkombëtare të saj

Çdo vit ‘Dita Ndërkombëtare e Paqes’ shënohet në mbarë botën më 21 shtator, me ç ‘rast komuniteti botëror reflekton mbi forcimin e idealeve të paqes në mes të të gjitha kombeve dhe popujve në botë. Kombet e Bashkuara të Amerikës kanë vendosur që këtë vit t’i japin theks të veçantë “Aksionit të Klimës për Paqen”,…

Details

Diplomoi gjenerata e 54-të e Policisë së Kosovës

Si fëmijë të vegjël, disa prej nesh kanë ëndërruar të bëhen mjekë, disa sportistë, por ka edhe nga ata që kanë pasur një pasion për punën e policisë dhe i kanë premtuar vetes se kur të rriten do të mbrojnë popullin dhe njerëzit në nevojë. Më 13 shtator, kjo ëndërr u realizua për 416 kadetë…

Details

Shënohet sot Dita Ndërkombëtare e Sportit Universitar

Sporti është trajtues natyral për shumë probleme që mund t‘i ketë njeriu. Personat që merren me sport, bëjnë jetë më të shëndetshme dhe kanë prirje të jenë më të lumtur. Këto janë vetëm disa nga arsyet pse shumica e prindërve udhëzojnë fëmijët qysh në vegjëli që sportin ta bëjnë pjesë të jetës, qoftë si pasion…

Details

Në Muzeun Etnografik shfaqet filmi “Winter on Fire”

Sonte (19 shtator), në Muzeun Etnografik në Gjakovë do të shfaqet filmi “Winter on Fire”. Sipas organizatorëve, ky film, i cili do të shfaqet nga ora 20:00, është një prej filmave më special të këtij edicioni, pasi ka qenë i nominuar edhe për Oscar. Filmi ka të bëjë me një grup studentësh në Ukrainë, të…

Details

Ushqeni trurin me thënie inspiruese për jetën!

“Nëse nuk të pëlqen diçka, ndryshoje. Nëse nuk mund ta ndryshosh atë, atëherë ndryshoje mënyrën se si mendon për të”, kjo thënie e famshme e Mary Engelbreit na dëshmon se në jetë ka zgjidhje për secilin problem. Jeni ndarë? Keni humbur punën së fundmi? Apo, thjesht jeni zgjuar të pasigurt – Mos u shqetësoni, sepse…

Details

Organizohet “Java Evropiane e Sportit”

Komisioni Evropian në bashkëpunim me Programin “Erasmus +” do të organizojë “Javën Evropiane të Sportit”. Kjo javë organizohet për të pestin vit radhazi, ndërsa këtë vit mbahet nga 23 deri më 30 shtator. “Java Evropiane e Sportit” ka për qëllim promovimin e sportit dhe aktiviteteve fizike për të gjithë, pa dallim moshe, prejardhjeje apo niveli…

Details

“Kosova Maker League” inkurajon fëmijtë e të gjitha komuniteteve për pjesëmarrje në garën e robotikës

Fondacioni “Bonevet”, po vazhdon realizimin e aktiviteteve të shumta të saj, në dobi të komunitetit, posaçërisht të fëmijëve, përmes garës më të madhe të robotikës në Kosovë, e cila përfshinë fëmijë dhe të rinj nga e gjithë Kosova, të cilët e duan teknologjinë. Se çfarë përmbanë kjo garë dhe cili është qëlllimi i saj, në…

Details