Fitore Berisha sjell projektin “COHË”

Sonte (03 shkurt), me fillim nga ora 19:00, në ambientin e Muzeut Kombëtar të Kosovës, do të bëhet prezantimi i projektit “COHË” nga Fitore Berisha (Alísdóttir). Ky projekt vjen në kuadër të platformës ‘Heritage Space’, ku projekt-menaxherja, Blerta Ismaili, ka shpalosur detaje për Radio KFOR-in: “Ky prezantim vjen si rezultat i një kërkimi dhe praktike…

Details

Fuqizim i pjesëmarrjes së të rinjve në proceset e vendimarrjes

‘Instituti Demokraci për Zhvillim’ ka vazhduar projektet e gjithëpërfshirjes së të rinjëve në komuna të ndryshme të Kosovës. Sot (03.02.20) është mbajtur takimi në ambientet e ‘Hotel Dukagjini’ në Pejë, me të rinjtë e këtij qyteti për të diskutuar rreth fushave në të cilat ata mendojnë që duhet ndryshuar. Në një intervistë për Radio KFOR-in…

Details

Konferencë mbi simbolet në ëndrra sipas Carl G. Jung

Akropoli i Ri – Prishtinë, sot (3 shkurt), nga ora 18:00, organizon konferencën mbi simbolet në ëndrra sipas Carl G.Jung. “Ëndrrat shprehin të vërtetën e fshehur dhe realitetin e njeriut ashtu siç është, jo siç e projektojmë ne, jo siç do të kishim dëshirë të ishte, por ashtu siç është”, kështu thoshte C. G. Jung,…

Details

Fondacioni “Millennium” në përkrahje të grave që merren me sektorin e energjisë

“Gratë në Energji”, është ky projekt i Qeverisë Amerikane dhe Agjencisë “Korporata Sfidat e Mijëvjeçarit” (MCC), kurse implementohet nga Fondacioni “Millennium” i Kosovës, me qëllim të përkrahjes së grave që merren me sektorin e energjetikës. Pjesa e parë e projektit “Gratë në Energji” filloi të implementohet vitin e kaluar, duke i dërguar 28 gra kosovare…

Details

‘Pantollat e Kangusë’ vjen nesër në teatrin Dodona

Me regji të Melihate Qenës, në teatrin ‘Dodona’ në Prishtinë, do të prezantohet me 1 shkurt nga ora 12:00, shfaqja me kukulla për fëmijë ‘Pantollat e Kangusë’. Kjo shfaqje është e përshtatshme për fëmijët mbi moshën 6 vjeçare, ndërsa mesazhi edukativ i shfaqjes zhvillohet në atë mënyrë që të gjithë fëmijët të kuptojnë që nuk…

Details

Aleanca Franceze sjellë risi për fëmijët në Kosovë

‘Aleanca Franceze’ në Prishtinë ka organizuar një ngjarje interesante rreth zhytjes dhe botës nënujore në hapësirat e kësaj organizate, sot (30.02) duke filluar nga ora 18:00. Të gjithë fëmijët të cilët duan të mësojnë fakte interesante dhe informacione të reja për krijesat nënujore, do të kenë mundësi të mësojnë nga instruktori i zhytjes Bekim Latifi,…

Details