Këngët më të reja në Radio K4

24 orë transmetim në ditë me muzikën më të mirë në vend, ky është Radio KFOR-i, që po vazhdon të sjell tek ju lansimet e fundit nga artistët më të preferuar nga tregu muzikor vendor dhe ai ndërkombëtar. Lista e lansimeve të reja është mjaftë e gjatë, mirëpo ne kemi zgjedhur disa nga këngët më…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 8 tetor të vitit 1964, Roy Orbison ishte në pozitën e parë në top listen e këngëve më të mira në Angli me këngën ‘Oh Pretty Woman’. Për titullin e këngës ai u frymëzua nga gruaja e tij Claudette Orbison. Në këtë datë të vitit 1971, grupi Led Zeppelin po shijonte javën e 100-të…

Details

Pandemia COVID-19 preku edhe sektorin global të hortikulturës

Pandemia COVID-19, preku të gjithë sektorët, mirëpo rënia e aktiviteteve të përditshme, mbyllja totale për një kohë të caktuar, ndikoi shumë edhe në sektorin e prodhimtarisë. Për tu njoftuar me vështirësitë e përballjes së sektorit të prodhimtarisë, konkretisht sektorit të mbjelljeve, Radio KFOR-i kontaktoi bujkun, Ismet Bekteshi, i cili tregoi vështirësitë e tij si prodhues…

Details

Inkurajimi i fëmijëve për kryerjen e detyrave

Me fillimin e vitit të ri shkollor, kanë filluar edhe sfidat dhe aventurat për nxënësit. Mirëpo, kjo periudhë është sfiduese edhe për prindërit, të cilët çdo ditë i përcjellin aktivitetet mësimore të fëmijëve të tyre. Një nga sfidat më të shpeshta, është tendenca e fëmijëve për ti lënë anash detyrat e shtëpisë, e këtu një…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Sot, me 7 tetor, feston ditëlindjen këngëtarja e famshm, Toni Braxton, e lindur në vitin 1967 në Maryland të Amerikës. Braxton ka shitur mbi 60 milion albume në gjithë botën dhe është një nga artistet më të famshme në historinë e muzikës R&B. Në vitin 1996, kënga e saj ‘Un Break My Heart’, mbante…

Details

Radio KFOR-i në përkrahje të artistëve të rinj

Nuk ka asgjë më emocionuese sesa të shihni një grup artistësh duke interpretuar live, e për performancën e tyre më pas flasin të gjithë. Mirëpo, të pakta ishin paraqitjet e artistëve live, në këto dy vitet e fundit (2020-2021), e kjo për shkak të pandemisë së shkaktuar nga virusi CoViD-19. Shumë të vështirë depërtimin në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 6 tetor, të vitit 1973, këngëtarja Cher, qëndroi për dy javë në pozitën e parë të këngëve më të mira në Amerikë, me këngën e saj ‘Half-Breed’. – Në këtë datë, të vitit 1984, këngëtari David Bowie, për herë të gjashtë arriti në pozitën e parë të albumeve më të mira në Angli,…

Details