Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 30 tetor të vitit 1959, Cliff Richard dhe grupi The Shadows, ishin në në pozitën e parë në top listën e muzikës britaneze me këngën ‘ Travellin’ Light’ . Në këtë ditë në vitin 1971, Pink Floyd  publikuan  albumin e tyre të gjashtë , ‘Meddle’ në SH.B.A. Albumi përmbante hitet ‘One of these days’…

Details

Nesër hapet ekspozita “Dhuna nuk fshehet mrena mureve” 

Rrjeti i Grave të Kosovës (RrGK) nesër (30.10.20), nga ora 10:00 deri në orën 16:00, organizon hapjen e ekspozitës “Dhuna nuk fshehet mrena mureve”, në sheshin Skënderbeu, para Teatrit Kombëtar në Prishtinë. Kjo ekspozitë ka për qëllim të ngrisë vetëdijen e qytetarëve të Kosovës në lidhje me dhunën në familje dhe për t’i njoftuar ata…

Details

Për herë të parë në Kosovë organizohen “Klasa të poezisë”

Duke parë se arti, letërsia, diversiteti kulturë dhe poezia kanë një ndikim në formësimin e vlerave të individit dhe ndryshimin e mënyrës së jetesës “YARL” (Youth Are the Real Leaders), për herë të parë në Kosovë, organizon “Klasa të poezisë”, që do të zgjasin për 3 muaj. Radio KFOR-i kontaktoi, drejtoreshën ekzekutive të “YARL”, Kosovare…

Details

Këshilla të nevojshme për personat që vuajnë nga hipertensioni

Hipertensioni nënkupton presion të lartë të gjakut dhe është një sëmundje shumë e përhapur në popullatën e rritur. “Hipertensioni influencohet shumë nga stili i jetesës”, kështu tha për Radio KFOR-in, Dr. Tarion Krasniqi dhe më tutje veçoi disa këshilla të nevojshme për të gjithë: “Personat që vuajnë nga hipertensioni duhet te kenë shumë kujdes edhe…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 29 nëntor të vitit 1983, Pink Floyd qëndruan për 491 javë në top listën muzikore britaneze ‘Billboard’, me albumin e tyre ‘The Dark Side of The Moon’. Ata hynë në histori për qëndrimin më të gjatë në një toplistë muzikore nga ndonjë grup apo artist. Në po këtë datë të vitit 1962 ‘The Beatles’,…

Details

Zëvendësoni mendimet negative me ato pozitive

Bazuar në përvojat e shumë njerëzve dhe në këshillat e vazhdueshme të psikologëve dhe ekspertëve të fushës shpirtërore, hapi i parë për një jetë më të mirë, më të suksesshme dhe më të përmbushur është të menduarit pozitivisht, pasi që këto mendime çojnë në veprime pozitive dhe rrjedhimisht sjellin ndjenja të tilla. Megjithatë, secili prej…

Details

Ujëvarat e Mirushës më të pastra se kurrë, falë aktiviteteve të ‘Kosova Wildlife Care’

Organizata Jo-Qeveritare “Kosova Wildlife Care”, ka filluar së zbatuari iniciativën pozitive për sensibilizimin e masës në mbrojte të natyrës dhe ambientit ku jetojmë, pastrimin e hapësirës për rreth Ujëvarave të Mirushës, ku janë mbledhur plotë 80 thasë mbeturina. Në lidhje me këtë iniciativë për mbrojtjen e natyrës, për Radio KFOR-in, foli Kryetari i OJQ-së, Kosova…

Details

“YARL” organizon “Klasën e teatrit”, një mundësi e mirë për të rinjtë

Edukimi rreth artit dramatik, strategjitë teatrale, lexime skenike, interpretime, karakteristikat e teatrove botërore e vendore dhe teatrit në përgjithësi, për të gjitha këto do të mësohet përmes “Klasës së teatrit”, e cila organizohet nga  “YARL” (Youth Are the Real Leaders). Për të ditur më shumë rreth këtij projekti, Radio KFOR-i kontaktoi, drejtoreshën ekzekutive të “YARL”,…

Details