Shpallen notarët më të mirë për vitin që e lamë pas

Olt Kandirollu, Lisa Emini dhe Joana Jasiqi nga Klubi i Notit “Nemo” në Prishtinë janë shpallur notarët më të mirë të Kosovës për vitin që e lamë pas, 2019, nga Federata e Notit të Kosovës (FNK). Në një deklaratë për media nga Klubi i Notit “Nemo” thuhet se  Olt Kandirollu është mbajtës i pesë rekordeve…

Details

“Tech and Beer” në Prishtina HackerSpace

“Prishtina Hackerspace” e cila udhëheqë me hapësirën krijuese, eksperimentuese, të mërkurën (25.02.20), nga ora 18:00, organizon aktivitetin e radhës “Tech & Beer at PRNHS Pub”. “Në takim nuk do të ketë ndonjë përmbajtje apo folës, por do të ketë vetëm shoqërim”, kështu tha për Radio KFOR-in menaxheri i projekteve në këtë organizatë, Valmir Musatafa: “Këtë…

Details

Hapet aplikimi për festivalin ‘FemArt’

Për herë të 8-të këtë vit organizohet festivali i parë dhe i vetëm feminist në Kosovë dhe më i madhi në rajonin e Ballkanit, ‘FemArt’, nga data 15 deri me 20 maj, 2020. Ky festival do të bashkojë të gjitha komunitetet ngae mbarë bota në një vend, për të prezantuar artin e tyre. Festivali është…

Details

“Prezantim i fotografisë” nga Vigan Nimani

Sot, 24 shkurt, duke filluar nga ora 20:00, në ambientin e kino ‘ARMATA’ artisti Vigan Nimani, do të sjellë “Prezantim i fotografisë”. Artisti, Vigan Nimani, ka studiuar pikturë në Akademinë e Arteve të Universitetit të Prishtinës, ndërsa ka ekspozuar punët e tij në Kosovë, Shqipëri, Slloveni, Serbi dhe Holandë. Solo ekspozita e tij e fundit…

Details

Thirrje për aplikim për përkrahje të grave

Është hapur thirrje për aplikim për t’i përkrahur ekonomikisht gratë të cilat e kanë inicuar ndonjë procedurë për realizimin e së drejtës së tyre në pronë dhe trashëgimi. Pesëmbëdhjetë gra që do të kenë mundësi të përfitojnë nga ky program me përkrahje jo-monetare, që do të thotë përkrahje në formë të pajisjeve, mjeteve të punës,…

Details

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare’

Gjuha amtare është gjuha që mësohet e para, që nga fëmijëria e hershme. Bazuar në studime të shumta shkencore, pas kohës së adoleshencës, asnjë gjuhë tjetër nuk mund të zotërohet aq mirë sa gjuha amtare. Për këtë arsye, të mësuarit e gjuhëve të huaja preferohet të bëhet në moshë të re. Përcaktimi i rolit të…

Details

Nata e filmit dhe librit në Podujevë

Aktivitetet kulturore po vazhdojnë në qytetin e Podujevës në kuadër të nismës “Ora e Filmit”. Këtë të shtune, në teatrin e qytetit “Avdush Hasani”, do të shfaqet një film me një temë shumë të ndjeshme e gjithashtu me një mesazh të rëndësishëm për shoqërinë tonë. Bëhet fjalë për filmin “Bastards”, që trajton fatin e fëmijëve…

Details