‘FemArt’ këtë vit fokuson ‘Solidaritetin dhe Qëndrueshmërinë e grave’, në kohë pandemie

Këtë javë pritet të fillojë edicioni i 8-të me radhë, i festivalit feminist ‘FemArt’, duke filluar nga data 15 deri me 20 tetor, në Prishtinë, me moton ‘Solidaritet dhe Qëndrueshmëri’. Ky festival mbron dhe përkrah përmes artit dhe aktivizmit, fuqizimin e grave dhe vajzave duke përcjellë mesazhin e  barazisë gjinore, kulturore, personale dhe shoqërore të…

Details

Të rinjtë janë ata që bëjnë ndryshime në shoqëri

Të pakufizuar nga normat shoqërore të rrënjosura thellë, rinia janë ata të cilët mund të ndryshojnë botën. Se çfarë mendojnë të rinjtë për diversitetin dhe dobitë e tij, Radio KFOR-i ka kontaktuar të rinj shqiptar dhe serb. “Ka shumë përfitime nga dallimet multietnike. Duke i njohur kulturat e njëri-tjetrit ne përfitojmë njohuri dhe përvoja të…

Details

Ushqimet që ndihmojnë në lehtësimin dhe parandalimin e viruseve

Ndërsa bota vazhdon të përballet me pandeminë ‘COVID-19’, shumë njerëz po kërkojnë ushqimin magjik apo mbrojtjen më të mirë që mund të ndihmojë në forcimin e imunitetit dhe mirëqenien e përgjithshme. Bazuar në hulumtimet e shumta të bëra nga ekspertët shëndetësorë bashkë me nutricionistë dhe ekipe mbështetëse është vërtetuar se ushqimi i shëndetshëm, ndihmon në…

Details

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Reduktimit të Katastrofave’

Data e sotme 13 Tetor, shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Reduktimit të Katastrofave’. Kjo ditë shënon globalisht mënyrën se si njerëzit dhe komunitetet po reduktojnë ekspozimin e tyre ndaj katastrofave si dhe rrit vetëdijen për rëndësinë e zvogëlimit të rreziqeve me të cilat ballafaqohen. Radio KFOR-i ka kontaktuar profesorin e Biologjisë dhe Mbrojtjes së Ambientit, Alban…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 13 tetor të vitit 1973, The Rolling Stones qëndruan katër javë në pozitën e parë të albumeve më të mira në Amerikë, me albumin e tyre: ‘Goats Head Soup’. Në këtë datë të vitit 1979, Michael Jackson u pozicionu në pozitën e parë të top listës së këngëve më të mira në Amerikë, me…

Details

Sot fillon ‘Forumi për Politika Bujqësore 2020’

Nga data e sotme (12 tetor), deri më 16 tetor 2020, do të mbahet ‘Forumi për Politika Bujqësore. Ndryshe nga vitet e shkuara kjo ngjarje do të mbahet online, për shkak të rrethanave të krijuara nga pandemia e shkaktuar nga ‘CoViD-19’. ‘Forumi për Politika Bujqësore’ organizohet nga Grupi i Përhershëm i Punës për Zhvillimin Rural…

Details

Klubi Edukativo Rinor “Sinergjia”, kërkon mësimdhënës të gjuhës shqipe dhe serbe

Në kuadër të projektit “Përmirësimi i Aftësive të Rinisë për Menaxhim të Konfliktit” në komunat e Mitrovicës së Jugut dhe të Veriut, Kamenicës dhe Fushë Kosovës, Klubi Edukativ Rinor “Sinergjia”, ka hapur dy pozita pune, mësimdhënës/e të gjuhës shqipe dhe serbe. Të interesuarit, dokumentet e tyre mund t’i dërgojnë në këtë adresë elektronike: oeksinergija@gmail.com, deri …

Details

Pandemia ‘COVID-19’, ndryshoi edhe rrjedhën e arsimit

Prania e pandemisë së ‘COVID-19’, ka ndikuan që shumë punë të bëhen në gjendje të jashtëzakonshme, këtu përfshihet edhe arsimi i të gjitha niveleve në Kosovë. Për të ditur se cila metodë do të ishte më e përshtatshme për të kapërcyer këtë situatë në të cilën gjendemi, Radio KFOR-i kontakti, Veteranin e Arsimit, ish- Udhëheqësin…

Details

Bota shënon sot ‘Ditën Ndërkombëtare të Vajzës-Fëmijë’

‘Dita Ndërkombëtare e Vajzës-Fëmijë’ e njohur gjithashtu edhe si ‘Dita Ndërkombëtare e Vajzës’, është një kremte e Kombeve të Bashkuara, që mbahet më 11 Tetor, të çdo viti, inauguruar zyrtarisht nga Asambleja e Përgjithshme e KB, në dhjetor të vitit 2011, për të njohur të drejtat e vajzave fëmijë dhe për të rritur ndërgjegjësimin për…

Details