Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme, 24 Qershor, të vitit 1991, në atë kohë vetëm 14 vjeçare, këngëtarja Shakira, lansoi albumin e saj debutues ‘Magia’. Edhe pse shitjet e këtij albumi ishin të vogla, këngëtarja arriti të bëj hapat e parë drejtë karrierës së saj të famshme. – Po në këtë datë, të vitit 2003, këngëtarja…

Details

Biletat për festivalin EXIT tani janë në shitje!

“Exit” Festivali fillon në javën e parë të muajit korrik. Artistë të mëdhënj si David Guetta, DJ Snake, Tyga, Solomun dhe shumë të tjerë, do të performojnë në kalanë ‘Petrovaradin’ të Novi Sadit, në kuadër të Fetsivalit “Exit”, atje ku pritet të jetë prezent një numër i madh i audiencës. Ky edicion i “Exil’’ festivalit,…

Details

Bëhuni pjesë e ‘Kampit Rinor Demokratik’

Instituti Demokratik Kombëtar (NDI) në Kosovë, po organizon një kamp tre-ditor për të rinj, me mbështetjen e Agjencisë së Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar – USAID. “Kampi Rinor Demokratik, po organizohet për herë të tretë dhe të rinjtë e moshave nga 18 deri në 25 vjeç, do të kenë mundësinë të mësojnë diçka të…

Details

Kërkohet ndërgjegjësim për ‘varfërinë dhe padrejtësinë’, me të cilën përballen të vejat kudo në botë

Data e sotme, 23 qershori, është njohur nga Kombet e Bashkuara si “Dita Ndërkombëtare e Vejave”,  qysh nga viti 2011.  Kjo ditë ka për qëllim që të rrisë vetëdijen për ‘varfërinë dhe padrejtësinë’, me të cilën përballen të vejat, kudo në botë. Sipas Kombeve të Bashkuara, 2021-ta i gjen të vejat në një pozitë shumë…

Details

Shërbyesit civil, kontribuues të një shoqërie të zhvilluar

Me një rezolutë të veçantë nga Kombet e Bashkuara, sot me (23 qershor) shënohet ‘Dita Botërore e Shërbyesve Civil’. Shërbimet publike/civile, janë disa nga strukturat më të rëndësishme për çdo vend në botë, përmes së cilave bëhet lehtësimi dhe funksionalizimi i shërbimeve të ndryshme, në zhvillimin e proceseve shoqërore. Nëpunësit civil, kanë rol të rëndësishëm…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Sot, me 23 Qershor, feston ditëlindjen këngëtarja britanike, Aimee Anne, e njohur si Duffy. Kënga e saj ‘Mercy’, e vitit 2008 ishte në pozitat e para në top listave në Angli. Ndërkaq, për albumin e saj ‘Rockferry’, ajo ka fituar një numër çmimesh duke përfshirë edhe çmimin ‘Grammy’, për “Albumin me Vokalin më të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme, 22 Qershor, të vitit 2009 ,këngëtari Chris Brown, pranoi se e kishte sulmuar fizikisht ish të dashurën e tij, këngëtaren  Rihanna, një natë para ceremonisë së ndarjes së çmimeve ‘Grammy Awards’. Ai u dënua me rreth 1.400 orë shërbim në komunitet, ku jetonte dhe nuk kishte të drejtë t’i afrohej…

Details