Publikohet Observatori i Agjendës Digjitale për Kosovë

Lidhja në internet midis njerëzve, tani është pjesë e jetës tonë të përditshme, që do të thotë se shërbimet e Internetit nuk janë më vetëm për argëtim, mirëpo janë pjesë themelore e shoqërisë. Së fundmi Organizata Jo-Qeveritare ‘Open Data Kosovo’, ka publikuar Observatorin e Agjendës Digjitale për Kosovë, në kuadër të projektit Rritja e Iniciativës…

Details

Publikohen datat për edicionin e 13-të të ‘PriFest’

Që nga data 1 nëntor, është hapur thirrja për paraqitjen e filmave për pjesëmarrje në festivalin ‘PriFest – 2021’, në dy platforma FilmFreeway dhe FestHome. Edicioni i 13-të me radhë i festivali ‘PriFest’, do të vijë me ndryshime në përbërjen e programit të tij, tha kështu për Radio KFOR-in Drejtoresha e PriFest, Vjosa Berisha: ‘Pas…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 5 nëntor të vitit 1966 grupi ‘The Monkees’, ishin në krye të top listës Billboard me këngën  ‘Last Train To Clarksville’, Bobby Hart i cili bashkë-shkruajti këngën, mori idenë për tekstet kur ai në një radio dëgjoi këngën ‘Paperback Writer’ të Beatles. Ishte viti 2000 kur U2 arriti në pozitën e parë, në tabelën…

Details

Trajnim për punonjësit arsimor, për të promovuar bashkëjetesën paqësore dhe shumetnike

Organizata ‘Forumi ZDF’, me seli në Maqedoninë e Veriut që nëpërmes aktiviteteve të tyre  synojnë të promovojnë dialogun multi-etnik dhe të kapërcejnë ndarjet etnike në shoqëri, veçanërisht në sistemin arsimor, ka organizuar një trajnim disa vende në Ballkan. Trajnimi ka për qëllim që të mbledhë punëtorët arsimor në të gjitha nivelet për të mësuar më…

Details

Vaksinimi kundër gripit dhe dobitë e tij

Vaksinimi kundër gripit është veçanërisht i rëndësishëm për personat e moshuar. Ndërsa trupi plaket, sistemi imunitar dobësohet dhe mund të jetë më e vështirë për të luftuar infeksionet. Prandaj, shumë lehtë merren sëmundjet si gripi, pneumonia etj. Për të ditur më shumë për rëndësinë e vaksinimit kundër gripit, Radio KFOR-i kontaktoi Dr. Sami Uka, njëherit…

Details