Sot fillon ‘Leximi i feminizmit për 99%’

Programi Universitar për Studime dhe Hulumtime Gjinore organizon ‘Shkollën e 5-të Verore Studime Krahasuese mbi Gjininë dhe Seksualitetin’, me temën ‘Lexim i Feminizmit për 99% – Pabarazia, Avokimi, Privilegji’. Kjo ngjarje mbahet nga data 10 deri më 18 qershor, ku ftohen të gjithë, si hulumtues, artist, aktivist, student dhe të interesuarit, që me anë të…

Details

Vizita shtëpiake për familje me qasje të kufizuar në shërbime shëndetësore

Fondacioni humanitar ‘Action for Mothers and Children’, përgjatë muajit maj ka filluar partneritetin me organizatën ndërkombëtare UNICEF – programi në Kosovë, për të ofruar vizita në shtëpi të cilat janë pjesë e programit që dërgon shërbime shëndetësore në shtëpi për familje me qasje të kufizuar në shërbime shëndetësore. Programi në fjalë siguron këshillim mbi çështjet…

Details

‘Doku.Tech’ këtë vikend do të bashkoj talentët e teknologjisë

‘Doku.Tech’ është një ngjarje vjetore që pritet të bashkoj individë dhe talentë të teknologjisë me krijuesit e ardhshëm të nivelit të lartë ndërkombëtar, drejtues dhe mendimtarë. Nesër dhe pasnesër (8 dhe 9 qershor), në Termokiss në Prishtinë ‘Doku.Tech 2019’,  sjell një përzgjedhje të larmishme të folësve, njerëz nga e gjithë bota, me aftësi për të…

Details

Në Prishtinë po mbahet ‘Panairi i Vetëpunësimit 2019’

Organizuar nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale (MPMS) në bashkëpunim me Programin e Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP), sot (07.06.19) në Prishtinë, është hapur ‘Panairi i Vetëpunësimit 2019’, në të cilin po marrin pjesë mbi 100 biznese të reja nga Kosova. Siç pohuan përfaqësuesit nga Ministria përkatëse, një organizim i tillë, i shërben…

Details

Teatri Dodona sjell shfaqjen “Princeshat dhe Dragoi”

Këtë të shtunë (8 qershori) teatri “Dodona”, do të sjell shfaqjen me kukulla për fëmijë “Princeshat Dhe Dragoi”, e cila vjen në dy termine, nga ora 12:00 dhe 13:00. Lidhur me këtë shfaqje Radio KFOR-i kontaktoi me menaxherin e teatrit “Dodona”, Valdet Rama i cili tregoi që shfaqja në fjalë, do të jepet në këtë…

Details

Ky vikend mirëpret festivalin tradicional në Prizren “Bunarfest”

Viti 2019 shënon vitin e pesëmbëdhjetë me radhë të festivali “Bunarfest’, ku garuesit lëshohen me goma  përgjatë Lumbardhit, në Prizren si dhe argëtohen me muzikë të përcjellë përgjatë aktivitetit. Këto aktivitete argëtuese do të mbahen këtë vikend, me datat 8 dhe 9 qershor. Në kuadër të aktivitetit të lartpërmendur, nesër (7 qershor), në ora 10:30,…

Details