Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme 22 Maj të vitit 2017, këngëtari Drake, theu rekordin e mbajtur nga këngëtarja Adele, për çmime të fituara në ‘Billboard Music Awards’. Atë natë në ceremoninë e mbajtur në Las Vegas, reperi kanadez Drake, fitoi 13 çmime. Bendi Twenty One Pilots, fituan çmimin e grupit më të mirë rock, ndërsa…

Details

Vend i lirë pune, në Shtabin e Përgjithshëm të KFOR-it

Shtabi i Përgjithshëm i KFOR-it, departamenti i Ekipit Monitorues Ndërlidhës të NATO-s (NALT), ka hapur një vend të lirë pune, për pozitën Përkthyes / Interpretues. NALT, i mundëson NATO-s që të mbështesë zhvillimin e mëtejmë të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) në nivelin ministror, me ofrimin e këshillave dhe mbështetjes së aktiviteteve të përqendruara…

Details

Sot kremtojmë për diversitetin kulturor midis nesh

Sot, më 21 maj, kudo në botë shënohet ‘Dita Botërore për Diversitetin Kulturor për Dialog dhe Zhvillim’, e cila nxjerr në pah pasurinë e kulturave të botës, nxit dialogun ndërkulturor dhe ndihmon që të gjithë anëtarët e shoqërisë të përfitojnë nga zhvillimi i qëndrueshëm. Që prej nëntorit të vitit 2001, ‘21 Maji’ festohet si ‘Dita…

Details

Sot festojmë për një nga pijet më të preferuara

Pikërisht sot (21 maj), shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Çajit’, duke theksuar nevojën thelbësore për të siguruar qëndrueshmërinë e prodhimit të çajit, si një bazë për jetesën e miliona fermerëve, veçanërisht në një kohë kur ekonomia botërore dhe të ardhurat vazhdojnë të bien si rezultat i pandemisë COVID-19. Pas angazhimeve të ditës dhe përfundimit të punëve…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme 21 maj të vitit 1983, kënga ‘Let’s Dance’ nga këngëtari David Bowie, arriti në pozitën e parë në top listat e këngëve më të mira në SHBA. – Me 21 maj të vitit 2011, këngëtarja Adele, u radhit në pozitën e parë të këngëve më të mira me këngën ‘Rolling…

Details

Shënohet sot ‘Dita e Metrologjisë’

Metrologjia që ndryshe njihet edhe si shkenca e matjes, luan një rol qendror në zbulimin shkencor dhe inovacionit, prodhimin industrial dhe tregtinë ndërkombëtare, në përmirësimin e cilësisë së jetës dhe në mbrojtjen e mjedisit global si dhe në mbrojtjen e konsumatorit. Nga viti 1875, kjo ditë shënohet globalisht me datën e sotme, 20 maj. Rreth…

Details

Bota pa bletë, rrezikon gjithë popullsinë globale

“Dita Botërore e Bletëve” është një kremtim zyrtar i Kombeve të Bashkuara, që mbahet më 20 maj të çdo viti. Qëllimi kryesor i kësaj dite, është të rrisë ndërgjegjësimin për rëndësinë e bletëve dhe kontributin e tyre në zhvillimin e qëndrueshëm të të gjitha krijesave në Tokë. Për rëndësinë e kësaj dite, Radio KFOR-i kontaktoi…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me datën e sotme 20 maj të vitit 1978, këngëtari Paul McCartney, ishte në pozitën e parë në top listat e këngëve më të mira në Amerikë me këngën ‘With A Little Luck’. – Në vitin 2006 bendi heavy metal ‘Lordi’ nga Finlanda u bënë bendi i parë i këtij zhanri që fitojnë një…

Details

DJ Nikifor, këtë të diel ju argëton në Radio KFOR

Përmes bashkëpunimit në mes të Radio KFOR-it me Rave Live Session dhe Win Music Freedom, çdo të diel, të interesuarit do të kenë mundësi të dëgjojnë muzikë të mirë, të interpretuar nga DJ të njohur nga skena vendore dhe ajo ndërkombëtare. DJ Nikifor, i cili do të ju argëtoj me muzikë këtë javë, drejton emisionin…

Details