Kosova shënon ‘Ditën Botërore të Romëve’

Sot, për nder të ‘Ditës Ndërkombëtare të Romëve’, e cila shënohet çdo vit, më 8 prill, për të ngritur ndërgjegjën rreth çështjeve që i shqetësojnë rreth 15 milion romë në mbarë botën edhe në Kosovë kjo datë u shënua përmes aktivitetit “Hajde folim”, organizuar nga Organizata Jo Qeveritare, “Kosovo 2.0”. Në këtë aktivitet, theks të…

Details

Së shpejti fillon festivali multietnik ‘Erdh Lezeti’

Me moton ‚Muzika është gjuha jonë‘, më 5 maj, do të filloj festivali ‘Erdh Lezeti’ me shfaqje unike e tinguj nga e gjithë bota. Me  diell, ritëm, dashuri, gëzim e lezet, organizatorët e këtij festivali, ftojnë të gjithë ata që e duan argëtim përmes muzikës, që të bëhen pjesë e një përvoje të vërtetë ballkanike,…

Details

Çdo njeri është përgjegjës për shëndetin e tij

‘Dita Botërore e Shëndetit’ shënohet çdo vit në mbarë botën më 7 prill. Vendimi për të shënuar këtë ditë si ‘Ditën Botërore të Shëndetit’, u miratua në asamblenë e parë të kësaj organizate, mbajtur në Gjenevë më 1948. Çdo vit Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) dhe institucione relevante të shëndetësisë organizojnë ngjarje të ndryshme ndërkombëtare,…

Details

Shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Sportit për Zhvillim dhe Paqe’

Nesër (6 prilli) është ‘Dita Ndërkombëtare e Sportit për Zhvillim dhe Paqe’, e Kombeve të Bashkuara e cila shënohet që nga viti 2013, duke shënuar edhe hapjen e Lojërave Olimpike, të para moderne në Athinë ,në vitin 1896. ‘Dita Ndërkombëtare e Sportit për Zhvillim dhe Paqe promovon’ një stil jetese të shëndetshme dhe thekson përqendrimin…

Details

Së shpejti mbahet gara ‘Drag Race’ në Prishtinë

Audhuruesit e veturave të shpejta kanë mundësinë të shohin garën e parë të kampionatit në ‘Drag Race’, që do të mbahet më 28 prill 2019 në Prishtinë. Gara do të mbahet në rrugën e vjetër të aeroportit dhe organizohet nga Prishtina Racing Cars (PRC) me fillim prej orës 18:00. PRC fton të gjithë të interesuarit…

Details

Kopshti i paqes në Mitrovicë

Organizata GAIA fton të gjithë adhuruesit e kopshteve që t’u bashkëngjiten atyre sot (05.04.19), për të mbjellur erëza në kopshtin e tyre të ri. “S’di a keni ndëgju që e kemi nisë nji kopsht n’terasë mbi ndërtesën e biblotekës së qytetit n’Mitrovicë”, thuhet kështu në lajmërimin e GAIA-s në Facebook. Kjo organizatë fton të gjithë…

Details

“Peshku i Prillit” edhe në Kosovë

Aleance Franceze e Kosovës sot (4 prill) organizon punëtorinë për fëmijë “Peshku i Prillit”. Për të mësuar më shumë rreth këtij aktiviteti, i cili festohet edhe në Francë, ftohen prindërit që së bashku me fëmijët e tyre nga mosha 6 deri në 12 vjet, të marrin pjesë në këtë aktivitet i cili zhvillohet sot në…

Details

Policia e Kosovës bën apel që të kemi kujdes ndaj zjarreve

Kohëve të fundit, qytetarë të shumtë po djegin qëllimshëm tokat e tyre bujqësore, duke rrezikuar shpesh herë edhe jetën e banorëve të zonave afër zjarreve dhe pasuritë e tyre. Pikërisht për këtë problem serioz, zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Daut Hoxha u bëri apel të gjithë banorëve të Kosovës. “Duke iu referuar rasteve të fundit…

Details

Me temën “Terren i sigurt, shtëpi e sigurt” shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Ndërgjegjësimit për Mina’

“Terren i sigurt, shtëpi e sigurt”, kjo është tema e sivjetme e Kombeve të Bashkuara, për shënimin e ‘Ditës Ndërkombëtare të Ndërgjegjësimit për Mina’. 4 prilli është shpallë ‘Ditë Ndërkombëtare e Ndërgjegjësimit për Mina’ që nga viti 2015, nga Kombet e Bashkuara,  me qëllim të ndërgjegjësimit për minat: “Në këtë Ditë Ndërkombëtare për Ndërgjegjësimin ndaj…

Details